КС БиХ tражi од FIBA мјесто за Игокеу

Милан Зубовић
КС БиХ tражi од FIBA мјесто за Игокеу

Бањалука - Кошаркашки клуб Игокеа могао би заиграти у квалификацијама за новоосновану FIBA Лигу шампиона, а то су затражили и руководиоци Кошаркашког савеза БиХ од европског огранка Свјетске кошаркашке федерације.

- Послали смо писмо FIBA у којем тражимо да шампион БиХ, Игокеа, има мјесто у квалификацијама и још чекамо одговор. Тренутно, Александровчани немају то мјесто па чекамо одговор. Имамо неке незваничне информације да ће наш приједлог бити прихваћен, али званичан одговор очекујемо крајем мјесеца - изјавио је предсједник КС БиХ Александар Фулурија.

За сада планирана су два круга квалификација за Лигу шампиона, а клубови ће бити подијељени по ренкингу, док клубови из исте државе неће моћи играти међусобно. Први мечеви прве рунде требало би да буду играни 27. септембра, а реванши два дана касније. Побједници ће у други круг квалификација који је планиран за 4. и 6. октобар. Ипак, ово све тек треба да потврди FIBA 29. јуна на састанку Борда овог такмичења, а уз то и клубови морају да се изјасне хоће ли наступати. Из шампиона БиХ су потврдили да су заинтересовани за наступ у Лиги шампиона.

- У контакту смо са КС БиХ и послали смо кандидатуру те чекамо јасан став FIBA. Вољели бисмо да не играмо у квалификацијама, већ да нам дају директно мјесто у групној фази такмичења које бисмо прихватили. Уколико нам понуде да наступамо у квалификацијама мораћемо да видимо пропозиције које нису баш најјасније дефинисане па ће Управни одбор донијети одлуку хоћемо ли наступити или не - истакао је генерални менаџер Игокее Игор Додик.

Клубови из Србије

Кошаркашки савез Србије пријавио је Мега Лекс и ФМП за FIBA Лигу шампиона у сезони 2016/2017. Црвена звезда ће наредне сезоне учествовати у Евролиги, док Партизан није прихватио учешће у FIBA Лиги шампиона, већ се пријавио за Еврокуп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана