KS BiH raspisao konkurs za generalnog sekretara: Barbarićev nasljednik stiže 24. novembra

Milan Zubović
KS BiH raspisao konkurs za generalnog sekretara: Barbarićev nasljednik stiže 24. novembra

Sarajevo - Košarkaški savez BiH raspisao je konkurs za generalnog sekretara koji bi trebalo da riješi barem dio nagomilanih problema sa kojima se godinama Savez suočava.

Situacija u KS BiH je katastrofalna nakon ostavke genseka Dubravka Barbarića krajem prošle godine dok se početkom maja ove godine povukao i predsjednik Aleksandar Fulurija iz privatnih razloga. Na sjednici Skupštine koja je zakazana za 24. novembar, nakon što je nekoliko puta bila prolongirana od aprila, prvo bi trebalo da bude usvojena ostavka Barbarića pa zatim izabran novi prvi operativac. Konkurs je otvoren 15 dana i svi zainteresovani mogu da učestvuju na njemu i ostaje da se vidi ko će se prijaviti dok se očekuje da i Košarkaški savez Republike Srpske ima svoj prijedlog.

- KS RS će proslijediti svog kandidata ukoliko se nađe neko ko je zainteresovan da sjednu u užarenu stolicu. Za sada niko nije izrazio interesovanje mada ima još vremena da prijave budu poslate - izjavio je član Izvršnog odbora KS BiH Goran Cvikić.

Prije sjednice Skupštine trebalo bi da bude održan sastanak IO KS BiH koji je zakazan za 3. novembar, ali je on pod znakom pitanja jer su tri člana Mirsad Đonlagić, Mevludin Delibašić i Sejo Bukva podnijeli ostavke pa ako se oni ne pojave u Mostaru neće biti kvoruma.

- Bilo bi logično da svi podnesmo ostavke zbog loše situacije i predložimo skupštini da riješi ovaj problem, ali ćemo sagledati situaciju pa onda odlučiti šta da radimo. Ovako više ne može zbog blokada i opšteg finansijskog stanja u Savezu koji ne funkcioniše kako bi trebalo. Bitno je da sekretar bude izabran koji će voditi Savez - dodao je Cvikić.

Nema novca za seniore

Seniorsku reprezentaciju krajem novembra očekuje početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će 2019. godine biti održano u Kini. Prema riječima Seje Buke, još nisu osigurana sredstava za ovu akciju, ali da je optimista. To nije prvi put da nema novca za reprezentativne akcije, a tako je bilo i prošlog ljeta kada su košarkaši na turnir u Skoplju putovali autobusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana