КС БиХ расписао конкурс за генералног секретара: Барбарићев насљедник стиже 24. новембра

Милан Зубовић
КС БиХ расписао конкурс за генералног секретара: Барбарићев насљедник стиже 24. новембра

Сарајево - Кошаркашки савез БиХ расписао је конкурс за генералног секретара који би требало да ријеши барем дио нагомиланих проблема са којима се годинама Савез суочава.

Ситуација у КС БиХ је катастрофална након оставке генсека Дубравка Барбарића крајем прошле године док се почетком маја ове године повукао и предсједник Александар Фулурија из приватних разлога. На сједници Скупштине која је заказана за 24. новембар, након што је неколико пута била пролонгирана од априла, прво би требало да буде усвојена оставка Барбарића па затим изабран нови први оперативац. Конкурс је отворен 15 дана и сви заинтересовани могу да учествују на њему и остаје да се види ко ће се пријавити док се очекује да и Кошаркашки савез Републике Српске има свој приједлог.

- КС РС ће прослиједити свог кандидата уколико се нађе неко ко је заинтересован да сједну у ужарену столицу. За сада нико није изразио интересовање мада има још времена да пријаве буду послате - изјавио је члан Извршног одбора КС БиХ Горан Цвикић.

Прије сједнице Скупштине требало би да буде одржан састанак ИО КС БиХ који је заказан за 3. новембар, али је он под знаком питања јер су три члана Мирсад Ђонлагић, Мевлудин Делибашић и Сејо Буква поднијели оставке па ако се они не појаве у Мостару неће бити кворума.

- Било би логично да сви поднесмо оставке због лоше ситуације и предложимо скупштини да ријеши овај проблем, али ћемо сагледати ситуацију па онда одлучити шта да радимо. Овако више не може због блокада и општег финансијског стања у Савезу који не функционише како би требало. Битно је да секретар буде изабран који ће водити Савез - додао је Цвикић.

Нема новца за сениоре

Сениорску репрезентацију крајем новембра очекује почетак квалификација за Свјетско првенство које ће 2019. године бити одржано у Кини. Према ријечима Сеје Буке, још нису осигурана средстава за ову акцију, али да је оптимиста. То није први пут да нема новца за репрезентативне акције, а тако је било и прошлог љета када су кошаркаши на турнир у Скопљу путовали аутобусом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана