KS BiH ogorčen: Prijave protiv trojice igrača

Milan Zubović
KS BiH ogorčen: Prijave protiv trojice igrača

Sarajevo - Košarkaški savez BiH pokrenuće disciplinski postupak kod evropskog ogranka Svjetske košarkaške federacije (FIBA) protiv trojice igrača koji se nisu odazvali pozivu selektora Duška Vujoševića.

Seniorska reprezentacija BiH okupila se u Sarajevu i time zvanično započela pripreme za pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini iduće godine, a na prvom okupljanju nisu se pojavili Kenan Karahodžić, Nemanja Gordić, Imran Polutak i Jusuf Nurkić.

- Upravni odbor KS BiH sastaće se u utorak u Banjaluci i oni će preduzeti sankcije prema FIBA propisima. Disciplinske prijave će biti podnesene protiv Kenana Karahodžića, Nemanje Gordića i Imrana Polutaka, koji se nisu pojavili na okupljanju i pri tome nisu dostavili nikakvu dokumentaciju da su povrijeđeni. Protiv Jusufa Nurkića neće biti podnesena prijava, jer on ne podliježe pravilima FIBA - rekao je direktor reprezentacije Siniša Kovačević.

Kakve će sankcije njih trojica pretrpjeti teško je prognozirati u ovom trenutku, ali je teško očekivati da FIBA povuče radikalne poteze i zabrani im nastupe u svojim takmičenjima ili nacionalnim ligama.

Ljekarskim pregledima utvrđeno je da Elmedin Kikanović, Milan Milošević, Andrija Stipanović i Emir Sulejmanović nisu zdravstveno sposobni da prođu pripreme reprezentacije i nastupe u pretkvalifikacionim mečevima. Urednu medicinsku dokumentaciju u kancelariju Saveza dostavio je Miralem Halilović, koji je juče trebalo da bude podvrgnut hirurškom zahvatu, dok će se zbog privatnih obaveza u dogovoru sa stručnim štabom reprezentaciji 14. jula priključiti Aleks Renfro. Reprezentacija će danas otputovati u Sveti Martin na Muri, gdje će boraviti do 11. jula, a prve kontrolne mečeve odigraće 12. i 13. jula protiv Bjelorusije u Sarajevu.

Vujoševićevi aduti

Vujošević može da računa na sljedećih 17 košarkaša: Nikola Gajić (Primorska/Igokea), Džanan Musa, Markus Lončar (Cedevita), Njegoš Sikiraš (Fuenlabrada), Aleksandar Lazić (Dinamik), Amar Gegić (Bajern), Stefan Glogovac (Igokea/Mega Bemaks), Obrad Tomić (Kakanj), Almir Hasandić, Nedžad Muratović (Sloboda), Ismet Sejfić (PVSK Panon), Adin Vrabac (Partizan), Draško Albijanić, Darko Talić (Igokea), Edin Atić (AEK), Adi Zahiragić (Spars), Aleks Renfro (Barselona/?).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana