КК Игокеа: Деби Лукајића против Левског

Милан Зубовић
КК Игокеа: Деби Лукајића против Левског

Лакташи - Жељко Лукајић нови је тренер Кошаркашког клуба Игокеа. На ову функцију именован је јуче и на њој ће наслиједити Владу Јовановића са којим је раскинут уговор послије пораза од МЗТ-а у деветом колу Јадранске лиге.

Лукајић је већ 2007. године у краћем периоду био тренер екипе из Александровца, а деби на клупи требао би да има у десетом колу против Левског (недјеља, 17 часова)

- Требамо се ухватити посла и помоћи колико се може, а свима је јасно шта требамо чинити. Разговарао сам са људима који желе да консолидују стање у екипи, изборе опстанак и селектују тим који би више година био на окупу. Такође, један од циљева је да одбранимо шампионску титулу у БиХ која нам доноси наступ у Јадранској лиги идуће сезоне - изјавио је Лукајић за "Глас Српске".

Популарни Струја рођен је у Горажду 1958. године и у каријери је водио велики број клубова, између којих се истичу Партизан, Боровица, ПАОК, Војводина, Хемофарм, Лукоил, Универзитет Сургут док је посљедњи ангажман имао у украјинској Политехници. Истакао је да познаје играче које ће тренирати у наредном периоду.

- Против многих сам играо док сам остале гледао тако да ми нису непознаница. Једино сам тренирао Младена Јеремића док смо били у Хемофарму. Морамо дати све од себе и да све крене из одбране. Прво тим мора да побиједи па онда тек појединци - казао је Лукајић.

Једина жеља

Предсједник Игокее Борис Спасојевић рекао је да је Лукајић био једини тренер са којим се преговарало и прва жеља за насљедника Владе Јовановића.

- Сарадња је договорена до краја ове сезоне, а начелно је договорено да ће бити настављена на још три. Лукајић ће бити шеф струке и координатор свих селекција, како би се пројекат кошаркашке академије КК Игокеа довео на виши ниво - изјавио је Спасојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана