Јусуф Нуркић, репрезентативац БиХ и члан Денвер Нагетса: Телетовић и ја ћемо се одазвати новом селектору

Г.С.
Јусуф Нуркић, репрезентативац БиХ и члан Денвер Нагетса: Телетовић и ја ћемо се одазвати новом селектору

Сарајево - Сага у вези са избором селектора мушке кошаркашке репрезентације БиХ настављена је и јуче, а према најновијим прогнозама, све би требало да буде готове идуће сриједе.

Предсједник КС БиХ Александар Фулурија најавио је да ће заврзлама у вези са насљедником Душка Ивановића на клупи селекције ускоро бити ријешена.

Иако су се сви јуче потајно надали да ће сениорска кошаркашка репрезентација БиХ добити селектора, то се ипак није десило.

- Након додатних консултација чланова Управног одбора близу смо рјешења и послије новог састанка у понедјељак, очекујем да у сриједу сазовемо сједницу Управног одбора и добијемо новог селектора, као и директоре репрезентација. Разговарамо о два имена која су била у опцији мада је било још неких приједлога, али понављам да смо близу циља и како ћемо на задовољство цијеле јавности у БиХ добити селектора - истакао је Фулурија.

Веће дуже вријеме ниједан од два предложена кандидата Драган Бајић и Дамир Мулаомеровић нема потребну већину гласова чланова УО, тако да је нови приједлог тренер Партизана Александар Џикић. Према сазнањима "Гласа Српске", са њим су већ обављени разговори, клуб му не прави проблем у вези са именовањем, а уговор би био тежак 25.000 евра.

Ко год да буде изабран за селектора, моћи ће рачунати на двије највеће звијезде репрезентације Јусуфа Нуркића и Мирзу Телетовића који су истакли да ће играти за национални тим у квалификацијама за Европско првенство које ће бити одржано почетком септембра ове године. Заједно са Фулуријом јуче је у Сарајеву боравио Нуркић који је стигао из САД гдје у НБА лиги брани боје Денвера. Његов повратак радује све у КС БиХ, јер центар Нагетса није желио да игра за репрезентацију због сукоба за бившим генералним секретаром Харуном Махмутовићем.

- Договорили смо се да не причамо о прошлости, већ о будућности. Што је било било је. Причајмо о будућности и како ћемо се квалификовати на Европско првенство и како ћемо бити кандидати за једну од медаља. Нико нема користи да се враћа уназад - казао је Фулурија.

Нуркић је нагласио да му је драго што је коначно у Савезу са групом људи који имају визију и који ће радити на најбољи могући начин.

- Ту сам и остаћу. Други људи су прошлост за мене, сада је ту једна нова генерација која је спремна за велики резултат. Увијек смо добро одговарали када је било најтеже. Ко год да буде селектор, наша је дужност да се одазовемо и једва чекамо окупљање па да заиграм за репрезентацију. Надам се да ћемо се што прије окупити, јер тајминг полако излази из нормале. Мислим и да сви остали играчи једва чекају окупљање и дружење с навијачима - рекао је Нуркић.

Ове сезоне друштво у рекету правио му је српски кошаркаш Никола Јокић, који је имао одличну руки сезону.

- Од почетка имамо заиста сјајну сарадњу. Момак је дошао јако млад и прошао сличну ситуацију као и ја. Драго ми је због њега и надам се да ћемо и у будућности имати сјајну сарадњу - додао је Нуркић.

Контакт са Мирзом

Нуркић је нагласио да је у редовном контакту са чланом Феникс Санса Мирзом Телетовићем.

- Разговарао сам са Мирзом о свему. Његов проблем је статус у било којем клубу у НБА. Имао је проблема са емболијом, а када је НБА тим у ребилдингу никада не знате шта ће бити. Што се тиче Мирзе и свих играча, сви желе бити ту када су здрави - казао је Нуркић.

Ђедовић

Нови генерални секретар КС БиХ Дубравко Барбарић истакао је да ће све репрезентативне селекције бити у акцији и да је већи дио средстава осигуран за њихове припреме. Додоа је да још постоји шанса да Нихад Ђедовић поново заигра за БиХ, као и то да је КС БиХ стао чврсто на страну Свјетске кошаркашке федерације (FIBA).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана