Јуниорски тим Игокее у најбољој четворки региона

Милан Зубовић
Јуниорски тим Игокее у најбољој четворки региона

Загреб - Прилику да постану најбољи јуниорски тим АБА лиге млади кошаркаши Игокее имаће на свом терену крајем фебруара, када ће бити домаћин завршног турнира регионалног такмичења.

Са три побједе у прва три кола на турниру у Загребу млада екипа из Александровца изборила је пролаз даље, тако да синоћњи сусрет против Олимпије, осим међусобног престижа, није имао резултатски значај за изабранике тренера Жарка Милаковића.

- Поносан сам на момке који су направили велики резултат и честитам им на томе што су за мање од 48 сати успјели да остваре три побједе на високом нивоу. Одлична је идеја да турнир буде одржан јер су се на једном мјесту окупили готово сви талентовани играчи и утакмице су заиста квалитетне. Поједини клубови су својим јуниорским екипама прикључили играче који већ наступају за сениорске саставе, попут Партизана, за који су играли Марко Пецарски и Тадија Тадић. Направили смо искорак на регионалном нивоу, што је велика ствар за клуб јер смо показали да се можемо носити са најбољим клубовима у региону - изјавио је Милаковић.

Пред његовим момцима редом су падали Цедевита, домаћин овог турнира, (80:77), Будућност (75:83) и Партизан (87:84).

- У првој утакмици доста смо се тражили. Имали смо много осцилација и грешака у игри, али је појединачни квалитет мојих момака дошао до изражаја. Против Будућности смо одиграли најлошије јер смо их можда мало потцијенили, а имају веома талентован тим за које наступају  Богдан Бојић и Андрија Славковић - додао је Милаковић.

Пролаз даље осигурали су побједом над „црно-бијелима“ иако су Београђани имали шут за продужетак.

- Одлично смо одиграли овај меч и имали најбољу концентрацију у односу на прва два сусрета јер смо играли онако како смо се договорили. Водили смо током цијелог дуела и требало је да га без много муке ријешимо у своју корист, али мало опуштање уз неколико судијских одлука учинили су завршницу драматичном, мада смо и овако презадовољни - казао је Милаковић.

Осим Игокее, на завршном турниру наступиће још Црвена звезда, док су остала два тима требала бити позната синоћ.

Најефикаснији

Ударни тандем Игокее Далибор Илић - Аљоша Јанковић био је незаустављив у прве три утакмице. Илић је просјечно убацивао 25,3 поена, уз 11 скокова и три асистенције, док је Јанковић просјечно постизао 19,7 поена, уз осам скокова и 8,3 асистенције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана