Јуниори Игокее растерећени спремају изненађење

Милан Зубовић
Јуниори Игокее растерећени спремају изненађење

Лакташи - Јуниори Игокее биће на испиту генерације идућег викенда, када ће у Славонском Броду бити одржан завршни турнир АБА лиге.

Противник у полуфиналу биће им Црвена звезда, која је прошле сезоне заузела друго мјесто, док је млада екипа из Александровца била трећа. Са много промјена у тиму, у односу на прошлу сезону, Игокеа ће покушати да направи добар резултат, док је тренер Александар Ћикић свјестан да их очекује изузетно тежак задатак.

- Наш циљ је увијек корак напријед, па је тако и сада, али смо свјесни да ће то бити веома тешко. Само учешће на завршном турниру за нас је велики успјех и њиме смо остварили први циљ, тако да смо сада доста опуштенији. Немамо резултатски императив и психолошки растерећени идемо да играмо најбоље што можемо и приредимо изненађење. Жријеб нам је додијелио тешког противника, можда и најтежег, који је квалификације у Задру завршио без пораза, али вјерујем у енергију и жељу својих момака да се покажу у најбољем свјетлу - изјавио је Ћикић.

Од прошлосезонског тима, који је са клупе водио Жарко Милаковић, остала су само два играча - Дејан Петковић и Марко Секулић, док су остали изашли из годишта. Њима је прикључен Далибор Илић, који је сезону одиграо у сениорском тиму.

- У односу на прошлу годину имамо нов тим и само двојица су осјетила како је бити учесник завршног турнира, док ће остатку играча ово бити ново искуство. Са Илићем у екипи наше шансе су далеко веће, јер је он много тога доброг показао у својој првој сениорској сезони. Пошто смо прије десетак дана завршили такмичење у Првој лиги Републике Српске, користимо ове дане да се он привикне на екипу и екипа на њега. И поред тога што се познају, много тога треба да легне у игри, мада ћемо бити спремни за искушења која нас очекују - казао је Ћикић.

Играње у Првој лиги РС за његове момке било је драгоцјено искуство, јер су се борили против много старијих играча од себе.

- Идеја је да играње у Првој лиги буде дио нашег развојног програма, гдје немамо оптерећење резултатом и пласманом, већ да играмо против  чврстих екипа, што ће овим момцима значити када буду прелазили у сениорску конкуренцију. Завршни турнир донијеће нови вјетар у леђа свим мојим играчима и биће то прилика да искусе играње са најбољим вршњацима из региона - нагласио је Ћикић.

Градски ривали

У другом полуфиналу састаће се загребачки клубови Цедевита и Цибона, а Мега, која је славила на премијерном издању завршнице јуниорске АБА лиге, неће наступити, јер ју је Игокеа елиминисала на квалификационом турниру у Бару почетком прошлог децембра. Финале и утакмица за треће мјесто на распореду су у недјељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана