Jovović u društvu Bocke i Đuranovića

Milan Zubović
Jovović u društvu Bocke i Đuranovića

Mrkonjić Grad - Ako se po jutru dan poznaje, onda će Koča Jovović biti predvodnik Mladosti u ovoj sezoni.

Bek, koji je stigao iz Vršca tokom ljeta, upisao je tripl dabl učinak u prvom kolu Lige BiH i u pobjedu nad šampionom Zrinjskim (92:77) ugradio 16 poena, te po deset asistencija i skokova, uz indeks korisnosti 36 za 30 minuta igre, što je dosta rijedak učinak na ovim terenima. Ovakvu partiju nagovijestio je prije nekoliko sedmica kada je proglašen najkorisnijim igračem turnira "Da se ne zaboravi" u Mrkonjić Gradu.

- Nisam igrač koji juri individualnu statistiku i gledam da se saigračima, treneru i navijačima pokažem u najboljem svetlu. Bio sam srećan nakon pobede nad šampionom i kada smo ušli u svlačionicu, pomoćni trener mi je rekao da sam upisao tripl dabl, na šta sam se nasmejao jer nisam verovao u tako nešto. Znao sam da sam dobro odigrao, ali nisam imao osećaj da sam stigao do tog učinka, dok me on nije uverio u to. Ovo mi je prvi tripl dabl u karijeri, što je velika stvar za svakog košarkaša, ali stvarno nisam očekivao i drago mi je što sam u odabranom društvu - izjavio je Jovović.

Zanimljivo je da je Jovović treći igrač Mladosti koji je upisao tripl dabl učinak u Ligi BiH. Prvi kojem je to pošlo za rukom bio je Milijan Bocka (15p, 12a, 11s) krajem aprila 2011. godine u domaćoj pobjedi nad Širokim. Zatim je Dragan Đuranović (16p, 12s, 11a) krajem januara 2016. ostvario isti učinak protiv Građanskog, takođe u Mrkonjić Gradu. Ipak, svoj učinak podijelio je sa saigračima i naglasio da bez njih toga ne bi ni bilo.

- Odigrali smo dobro kao ekipa i pobeda nad šampionom je timski uspeh. Znamo da su u krizi i nadali su se da će protiv nas prekinuti lošu seriju, te su veoma motivisani stigli u Mrkonjić Grad. S druge strane, znali smo da je ovo idealna prilika da ih dobijemo jer su uzdrmani. Prvo poluvreme odigrali smo u grču jer je u pitanju bio prvi meč pred domaćom publikom, da bismo se u drugom opustili, pokazali želju i energiju za pobedom i utakmicu prelomili tri-četiri minuta pre kraja. Razlika od 15 poena na kraju nije realna jer smo se dosta namučili - rekao je Jovović.

Nišane Ligu za prvaka

Srećan je što je takmičenje konačno krenulo nakon nesuglasica u savezu.

- Prezadovoljni smo pobedom i odmah je lakše trenirati dok su ambicije iste kao na početku. Cilj nam je plasman u Ligu za prvaka i verujem da ćemo to uspeti, mada je tek počelo - kazao je Jovović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana