Јововић у друштву Боцке и Ђурановића

Милан Зубовић
Јововић у друштву Боцке и Ђурановића

Мркоњић Град - Ако се по јутру дан познаје, онда ће Коча Јововић бити предводник Младости у овој сезони.

Бек, који је стигао из Вршца током љета, уписао је трипл дабл учинак у првом колу Лиге БиХ и у побједу над шампионом Зрињским (92:77) уградио 16 поена, те по десет асистенција и скокова, уз индекс корисности 36 за 30 минута игре, што је доста риједак учинак на овим теренима. Овакву партију наговијестио је прије неколико седмица када је проглашен најкориснијим играчем турнира "Да се не заборави" у Мркоњић Граду.

- Нисам играч који јури индивидуалну статистику и гледам да се саиграчима, тренеру и навијачима покажем у најбољем светлу. Био сам срећан након победе над шампионом и када смо ушли у свлачионицу, помоћни тренер ми је рекао да сам уписао трипл дабл, на шта сам се насмејао јер нисам веровао у тако нешто. Знао сам да сам добро одиграо, али нисам имао осећај да сам стигао до тог учинка, док ме он није уверио у то. Ово ми је први трипл дабл у каријери, што је велика ствар за сваког кошаркаша, али стварно нисам очекивао и драго ми је што сам у одабраном друштву - изјавио је Јововић.

Занимљиво је да је Јововић трећи играч Младости који је уписао трипл дабл учинак у Лиги БиХ. Први којем је то пошло за руком био је Милијан Боцка (15п, 12а, 11с) крајем априла 2011. године у домаћој побједи над Широким. Затим је Драган Ђурановић (16п, 12с, 11а) крајем јануара 2016. остварио исти учинак против Грађанског, такође у Мркоњић Граду. Ипак, свој учинак подијелио је са саиграчима и нагласио да без њих тога не би ни било.

- Одиграли смо добро као екипа и победа над шампионом је тимски успех. Знамо да су у кризи и надали су се да ће против нас прекинути лошу серију, те су веома мотивисани стигли у Мркоњић Град. С друге стране, знали смо да је ово идеална прилика да их добијемо јер су уздрмани. Прво полувреме одиграли смо у грчу јер је у питању био први меч пред домаћом публиком, да бисмо се у другом опустили, показали жељу и енергију за победом и утакмицу преломили три-четири минута пре краја. Разлика од 15 поена на крају није реална јер смо се доста намучили - рекао је Јововић.

Нишане Лигу за првака

Срећан је што је такмичење коначно кренуло након несугласица у савезу.

- Презадовољни смо победом и одмах је лакше тренирати док су амбиције исте као на почетку. Циљ нам је пласман у Лигу за првака и верујем да ћемо то успети, мада је тек почело - казао је Јововић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана