Јово Јовић, бивши предсједник Рукометног клуба Слога: Направили дугове, а хоће да спасе клуб

Дијана Дујић
Јово Јовић, бивши предсједник Рукометног клуба Слога: Направили дугове, а хоће да спасе клуб

Добој - Рукометни клуб Слога добиће нови управни одбор и предсједника скупштине на изборној скупштини заказаној за 3. март.

Пред новим руководиоцима биће тежак задатак да покушају извући клуб из дубоке кризе у којој се налази. Предсједник Управног одбора Слоге Јово Јовић поднио је оставку на ту функцију, а истакао је да се управа клуба претходних година бавила враћањем дугова. Према његовим ријечима, њих су направили они који су клуб водили од 2006. до 2012. године. Како је рекао, они су успјели да скину дуг са 730.000 на 376.000 марака од 2013. године до данас. Јовић тврди да постоји управа из сјенке која због сујете, личних или политичких интереса не чини добро клубу. О коме се ради Јовић није желио да прецизира.

- Тренутна блокада клуба је 167.000 марака, а сви који су блокирали клуб и који су играче оставили на цједилу без плата, иду около и причају како су спасиоци клуба. Такве спасиоце клуб не треба. Он треба људе који ће искрено и поштено доћи и радити у интересу клуба. Лако је било доводити играче из Србије и других клубова, правити дугове и остављати да их ова управа враћа - рекао је Јовић.

На питање да ли се ради о Алену Петковићу и Енесу Суљкановићу, предсједник ветерана Слоге Горан Стојић је казао да је управо њихова имена поменуо "хиљаду" пута.

- Рекао сам ко преузима и покушава да приватизује клуб, ко је преузео Турнир шампиона и Стадион спортских игара. Ти људи који су направили дуг сада треба да дођу - казао је Стојић.

Петковић: Сам бирам сараднике

Ален Петковић је рекао да је спреман да помогне клубу како не би дошло до његовог гашења, али под условом да он изабере сараднике који могу помоћи клубу, а не да му се намећу одређени људи.

- Постоје надлежни органи који могу испитати ко је направио дуг и нисам тај који је доводио играче. Желим да помогнем клубу и знам како му се може помоћи. Својим концептом идем на то да се клуб може спасити, а ако мисле да нисам тај, немам ништа против нека га преузме неко ко ће га сачувати - рекао је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана