Josipović i Radukić pojačali Igokeu

Milan Zubović
Josipović i Radukić pojačali Igokeu

BANjALUKA - Igor Josipović i Aleksandar Radukić pojačali su Košarkaški klub Igokea pred nastupajuću Ligu 6 BiH, koja počinje idućeg vikenda.

Josipović igra na poziciji centra i ove sezone branio je boje trebinjskog Leotara, gdje je bio najbolji igrač sa prosjekom od 15,6 poena i 6,2 skoka po utakmici. Radukić igra na poziciji krila i u Ligi 13 nastupao je za Servicijum, gdje je u prosjeku bilježio 9,8 poena i 4,6 skokova, a njegova prednost je što spada u takozvano “zaštićeno godište” jer ima manje od 21 godinu. Zanimljivo je da su obojica ponikla u banjalučkom Borcu.

- Već sam imao trening sa novim saigračima. Prezadovoljan sam dosadašnjim dijelom sezone u Leotaru i ovaj ugovor sa Igokeom je samo potvrda da se rad i trud isplate. Znam da nas očekuje velika borba za šampionski trofej u prvenstvu BiH, tako da ćemo se hrabro boriti za njega - istakao je Josipović.

Trener Aleksandrovčana Dragan Bajić potvrdio je dolazak dvojice igrača i naglasio da neće više nikoga dovoditi.

- U ovom trenutku odlučili smo da dovedemo dvojicu domaćih igrača sa kojima ćemo dobiti na širini u igri. Kalendar takmičenja je prilično gust, tako da će nam trebati mnogo košarkaša da iznesu teret igranja u ritmu srijeda-subota. Josipović ima odličnu sezonu iza sebe u Leotaru, dok je i Radukić bio zapažen u Servicijumu, a naruku mu ide i to što spada u igrače ispod 21 godine - izjavio je Bajić, koji je dodao da niko od košarkaša neće napustiti klub.

Prvo kolo

Takmičenje u Ligi 13 BiH Igokea je završila na prvom mjestu, sa skorom od 22 pobjede i dva poraza. U prvom kolu Lige 6 za šampiona Aleksandrovčani će gostovati ekipi Mladosti u Mrkonjić Gradu, a taj meč igra se u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana