Još neizvjesno gdje će otići igrač Borca Vladan Danilović

Darko Pašagić
Još neizvjesno gdje će otići igrač Borca Vladan Danilović

Banjaluka - Iako je praktično već bio viđen u Sloveniji, 19-godišnji fudbaler Borca Vladan Danilović neće karijeru nastaviti u ljubljanskoj Olimpiji, a to ne znači da neće otići sa Gradskog stadiona.

Prema najnovijim informacijama za usluge mladog reprezentativca BiH zainteresovano je nekoliko klubova, a među njima i nekadašnji šampion Evrope i svijeta Crvena zvezda sa kojom je praktično već sve dogovoreno.

Tu vijest potpredsjednik Borca Vico Zeljković nije htio ni da potvrdi, ali ni da demantuje.

- Istina je da nismo uspjeli da se dogovorimo sa Olimpijom, ali je ostavljena mogućnost da se na proljeće naša saradnja sa Slovencima nastavi, odnosno sa njenim vlasnikom, srpsko-američkim biznismenom Milanom Mandarićem.  Međutim, i dalje sam ubijeđen da će Danilović otići iz Borcem, jer ima još dosta zemalja u kojima prelazni rok još nije završen, a među njima su Srbija, Hrvatska, Slovenija, Poljska... - naglasio je Zeljković.

Po njegovim riječima bilo je kontakata sa ljudima iz "crveno-bijelog" tabora.

- Beograđani, su nas, baš kao još predstavnici desetak klubova, zvali zbog Danilovića, ali po meni njegov prelazak u Crvenu zvezdu nije u ovom trenutku realan. Međutim, postoji mogućnost da ode, ali i da odmah do ljeta bude pozajmljen nazad Borcu. Na taj način bi u nogama imao još petnaestak utakmica, jer bi bilo teško očekivati da se ovog proljeća izbori za značajniju minutažu na "Marakani" - nastavio je Zeljković.

On je naglasio da se od iznosa transfera u visini od 250.000 evra neće odustati.

- Samo ukoliko neko bude spreman toliko da plati moći će da Danilovića dovede u svoje redove. Naravno uz to ide i odstotak od sljedećeg ugovora. Jedno je sigurno nećemo ga prodati negdje, gdje će sjediti na klupi, već tamo gdje će igrati i još brže napredovati nego do sada - dodao je Zeljković.

Danilović: Vjerujem ljudima iz kluba

Defanzivni vezni fudbaler Borca pokušava da se mnogo ne obazire na sva dešavanja vezana za njegov odlazak sa Gradskog stadiona u Banjaluci.

- Moje je da radim i čekam. Vidjećemo u narednim danima šta će biti. Imam potpuno povjerenje u ljude iz kluba i siguran sam da će za mene izabrati najbolju opciju - naglasio je Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana