Jokićevoj pehar i u Firenci

Milan Zubović
Jokićevoj pehar i u Firenci

Banjaluka - Mlada teniserka banjalučkog Borca Katarina Jokić osvojila je juniorski turnir u Firenci pošto je u finalu pobijedila prvog nosioca Slovakinju Kristinu Šmidlovu rezultatom 7:5, 6:0.

Teniserki iz Banjaluke, koja se takmiči pod zastavom Srbije, ovo je drugi osvojeni ITF turnir u dvije sedmice pošto je prije Firence slavili u Šibeniku. Tako se na najbolji način revanširala Slovakinji za poraz u finalu Umaga početkom aprila ove godine. Ona je već otputovala na turnir u švajcarski grad Kjaso, gdje će igrati na ITF turniru. Zahvaljujući svom treneru Bojanu Vujiću dobila je vajld kard organizatora i nije morala da igra kvalifikacije.

- Presrećna sam poslije osvajanje nove titule koja mi daje mnogo samopouzdanja za dalji rad. Okrećem se novom nastupu na turniru u Švajcarskoj i čast mi je da igram na turniru čiji je nagradni fond 25.000 dolara, pogotovo ako se zna da je prvi nosilac Jovana Jakšić, koja je član FED kup reprezentacije Srbije. Još čekam protivnicu u prvom kolu, mada bez obzira na to ko to bio, daću svoj maksimum i ovo će mi biti dobra prilika da se oprobam protiv teniserki koje su nekoliko godina starije od mene - izjavila je Katarina.

Na startu turnira u Švajcarskoj Jokićevu očekuje susret protiv kvalifikantkinje, dok bi se u drugom kolu mogla sresti sa pobjednicom meča Čehinje Martine Borecke i Mađarice Reke Luke Janije.

Rolan Garos

Zahvaljujući odličnim rezultatima u posljednjih nekoliko dana Katarina je stekla pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji drugog grend slema sezone Rolan Garosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana