Jasmin Repeša novi selektor bh. košarkaša

klix.ba
Jasmin Repeša novi selektor bh. košarkaša

Repeša je na ovoj poziciji zamijenio Duška Vujoševića koji je zbog zdravstvenih problema prekinuo ugovor sa Košarkaškim savezom BiH, piše “klix.ba”.

Okupljanje reprezentacije pred kvalifikacione mečeve protiv Finske i Češke zakazano je za ponedjeljak, iako je trebalo biti četiri dana ranije (četvrtak), ali zbog odlaska Mensura Bajramovića u Hong Kong, čime je bh. tim ostao bez selektora, Košarkaški savez BiH odlučio je pomjeriti okupljanje kako bi igrače dočekao novi selektor.

KS BiH imao je jako malo vremena da pronađe najbolju moguću opciju, a kako je predsjednik Sejo Bukva i ranije najavio, glavni fokus bio je na dogovoru s Repešom koji je morao riješiti neke privatne stvari kako bi se već u ponedjeljak mogao priključiti ekipi. 

Reprezentaciji BiH u ponedjeljak bi se mogao priključiti i Nemanja Gordić, koji je prema nezvaničnim informacijama u svađi s bivšim selektorom Vujoševićem, tako da bi bh. tim naredne dvije kvalifikacione utakmice mogao dočekati u izuzetno jakom sastavu, posebno ako znamo da su dolazak već potvrdili NBA igrači Džanan Musa i Jusuf Nurkić. 

Bh. košarkaši će se okupiti u ponedjeljak u 14 sati u sarajevskom hotelu Holiday, a utakmice igrati 13. septembra u Finskoj te 16. septembra u Sarajevu protiv Češke.

Repeša je trenersku karijeru izgradio u Hrvatskoj, gdje je između ostalih trenirao Cibonu, Split i Cedevitu, bio je i selektor reprezentacije Hrvatske, a trenirao je i Unikahu, Malagu, Beneton Trevizo i Emporio Armani Milano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana