Јанковићу ускоро бришу префикс в.д.

Данијел Радујковић
Јанковићу ускоро бришу префикс в.д.

Бањалука - Како вријеме одмиче, све је реалније да млади тренер Игор Јанковић остане на клупи Борца иако клуб и даље преговара са потенцијалним кандидатима који би наслиједили Зорана Милинковића.

Јанковић је предводио Бањалучане на посљедње три утакмице у Премијер лиги као вршилац дужности тренера, али све веће су шансе да му буде избрисан тај префикс. У клубу су увјерења да би он могао наставити са добрим послом, који је одрадио у поменута три меча и да би био боља опција од Драгана Јовића, Бранислава Крунића и Стевана Мијсиловића који су кандидати. Како сазнајемо, челници Борца радије би се одлучили за домаћег стручњака који добро познаје прилике у Премијер лиги и клубу, а Јанковић свакако има добре квалификације када је то у питању.

- Разговарали смо са неколико кандидата, али не мора значити да ја нећу остати тренер. Сада сам ближе томе да ћу остати, а управа и играчи би то вољели. Имамо позитиван скор од када сам тренер и вратили смо пољуљано самопоуздање - рекао је Јанковић.

Постоји могућност да он остане у стручном штабу репрезентације БиХ, али мора сачекати да види шта ће бити у вези са новим селектором. Упоредо док гледа која је најбоља опција за тренера, управа Бањалучана саставља екипу за прољећни дио првенства.

- Преговарамо са играчима, разговарали смо и у договору смо са неколико њих и планирамо да доведемо три-четири и то у свакој линији тима по једног. То су играчи који су играли или играју Премијер лигу БиХ. Некима од њих Борац ће бити одскочна даска за даље, има и таквих опција. За сада је све на усменим договорима, а у наредном периоду видјећемо хоће ли бити шта конкретно - додао је Јанковић.

Пуно прашине се дигло након што се клуб захвалио Борису Распудићу, Бојану Пузигаћи, Ивану Ерићу, Ивану Делићу и Милошу Ђорђевићу. Како Пузигаћа, Делић и Ђорђевић имају важеће уговоре, са њима ће бити обављени разговори како би било пронађено најбоље рјешење за обје стране. Наводно, они можда и остану, ако то буде жеља овог тренера, али питање је какво је сада расположење код њих. Једно је сигурно, а то је да ће клуб морати да им плати како не би било нових тужби. Иначе, из клуба су јавили да су играчи добили три плате.

- Чињеница да су побиједили те да су на одмор отишли пуних џепова, играчима је вратила осмијехе на лица. Њихово је сад да се одморе и да се добро спреме за наставак сезоне у којој ће клуб покушати да у преостале четири утакмице оствари и даље реалан циљ, а то је пласман у Лигу за шампиона - саопштили су из клуба.

Припреме играча за нову полусезону требало би да почну 10. јануара наредне године, а постоји могућност да клуб отпутује у Словенију, гдје ће бити бољи услови за рад.

Желе још један терен

Поред свих проблема који их прате, у Борцу имају велике планове у наредном периоду. Прво ће се позабавити дуговима, а онда имају велике циљеве.

- Свјесни смо да ће у скорије вријеме на наплату поново доћи неки стари дугови. Управа клуба спремна је и на то те је и за те потребе затворена финансијска конструкција. Борчево руководство има дугорочне циљеве и у ту сврху воде се и преговори у вези са изградњом још једног терена са природном травом који је неопходан. У најскорије вријеме биће одржана и Скупштина клуба. Управни одбор биће појачан новим људима, спремним да помогну Борцу да ухвати залет ка горњем дијелу табеле и еврокуповима - казали су у Борцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана