Јанковић води фудбалере Бораца до зимске паузе

Дарко Пашагић
Јанковић води фудбалере Бораца до зимске паузе

Бањалука - У преостала три кола јесењег дијела првенства вршилац дужности шефа стручног штаба Борца биће Игор Јанковић, који је само дан раније именован за координатора спортског сектора.

Он је на клупи наслиједио Зорана Милинковића, са којим је управа Бањалучана споразумно раскинула сарадњу послије лоших резултата „црвено-плавих“ откако их је преузео српски стручњак.

- Са Милинковићем, са којим је отишао и помоћник Зоран Лончар, постигли смо договор да му се исплате још плате за новембар и децембар. Изузетно смо му захвални на томе, јер се зна да је имао уговор до краја сезоне - нагласио је Зељковић.

Јанковић је истакао да је свјестан тежине задатка који га очекује, али да се не боји изазова и обавеза.

- Спреман сам да се ухватим у коштац са свим проблемима и надам се да ћу са Борцем у преосталим колима освојити што више бодова. То нам је тренутно најбитније. Већ сам одрадио тренинг са екипом, међу играчима влада добра атмосфера и сви су свјесни од какве важности нам је предстојећи дуел са Витезом - рекао је Јанковић, који посједује УЕФА Про лиценцу и као тренер већ је имао прилику да ради у Козари и репрезентацији БиХ, гдје је био први помоћник сада већ бившем селектору Мехмеду Баждаревићу.

Само дан раније Јанковић је именован за координатора спортског сектора, а онда је одлучено да је он рјешење на клупи.

- Јанковић је до прије три дана практично био координатор омладинске школе, а послије систематизације радних мјеста одлучили смо да укинемо функцију спортског директора, коју је обављао Оливер Јандрић и да именујемо координатора спортског сектора. Ова функција ће у ствари обједињавати координатора омладинске школе и спортског директора и Јанковић ће убудуће искључиво бити задужен за сва питања у вези са спортским сектором. Послије разлаза са Милинковићем одлучили смо да Јанковић у наредна три кола буде и в.д. шефа струке. Његов задатак ће, између осталог, бити и да се максимално ангажује у вези са избором новог тренера - наставио је Зељковић.

Потпредсједник Бањалучана се осврнуо и на одлазак из клуба четворице чланова Управног одбора - Дарка Милуновића, Ведрана Пушића, Дамира Пушића и Светозара Петковића.

- Милуновић је отишао због презаузетости пословним обавезама, а Ведран Пушић због неслагања са осталим члановима управе. Заједно с њим отишао је и његов брат Дамир, као и Петковић. То је њихова одлука. Максимално смо се ангажовали на проналаску нових чланова и њихова имена биће убрзо објелодањена - рекао је Зељковић и додао да је нови члан УО Данило Петровић.

Јанковић је нагласио да би било неозбиљно очекивати да трајно рјешење на мјесту тренера буде одлучено у идућих неколико дана.

  • Наш првенствени циљ биће да доведемо стручњака који добро познаје ситуацију у Премијер лиги БиХ - рекао је Јанковић и додао да ће, поред њега, у стручном штабу бити Лазар Вулин, Марко Максимовић и Радован Гајић.

Дуговања

Потпредсједник Борца Вицо Зељковић нагласио је да је много нетачних информација о дуговањима.

- Фудбалерима који су љетос дошли у клуб дугују се плате за октобар и новембар, а онима који су дошли прошле зиме дужни смо четири - за јануар, јун, октобар и новембар - нагласио је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана