Janković u Borcu radio bez ugovora

Darko Pašagić
Janković u Borcu radio bez ugovora

Banjaluka - Šef stručnog štaba Borca Igor Janković juče je podnio ostavku, a razlog za to nije remi protiv Čelika u prvom kolu Lige za opstanak, nego cjelokupna situacija na Gradskom stadionu.

Kaže da su mu čelnici kluba obećali mnogo stvari kada je trebalo da sjedne na klupu, u prvom redu ugovor, ali skoro ništa od toga nije ispoštovano, pa je odlučio da ode.

- Obećali su mi da ćemo potpisati ugovor još u januaru, ali to se nije desilo. Uz sve to, posljednjih nekoliko mjeseci nije bilo ni plate, doveli su moju porodicu i mene na rub egzistencije. Međutim, o Borcu i dalje sve najbolje. Nisam nikada bio niti ću ikada biti neko ko iznosi prljav veš o sada već bivšem klubu - rekao je Janković.

Ipak, nije mogao više da radi u takvim uslovima, pa se poslije jučerašnjeg treninga pozdravio sa fudbalerima.

- Mogu samo reći da su igrači Borca pravi heroji. O upravi neka govore njihova djela. Bili smo na pragu da ostvarimo zacrtani cilj, a to je opstanak u Premijer ligi i sigurno bismo u tome uspjeli. Znam da će Borcu to poći za nogom i bez mene, ali jednostavno nisam mogao više da izdržim - nastavio je Janković.

Kaže da je ostao u klubu vjerujući u pozitivnu priču, koja je najavljivana, ali se od toga malo šta desilo.

- Zimus sam imao dvije konkretne ponude iz inostranstva koje bi riješile finansijsku egzistenciju, ali sam ih odbio želeći da budem dio projekta "Evropski Borac". Nažalost, do toga nije došlo i svako nastavlja svojim putem. Žao mi je što je sve ovako ispalo, ali moram da razmišljam o sebi i svojoj porodici i vjerujem da ću brzo pronaći neki angažman - dodao je Janković.

Inače, stručnjak iz Gradiške bio je treći šef stručnog štaba Borca ove sezone. U prvih šest kola ekipu je vodio Željko Vranješ, koji je poslije remija na Gradskom stadionu sa Sarajevom (1:1) dobio otkaz. Na njegovo mjesto imenovan je srpski stručnjak Zoran Milinković, ali ni on se nije najbolje snašao na užarenoj klupi. Poslije poraza u 15. kolu na svom terenu od Željezničara (0:1) Milinković i Borac su se sporazumno razišli, a za vršioca dužnosti šefa stručnog štaba imenovan je šef omladinske škole Igor Janković, koji je poslije 18. kola postao šef stručnog štaba uz dotadašnji bilans od jedne pobjede, jednog remija i jednog poraza. U pet proljećnih kola "crveno-plavi" nisu osjetili slast pobjede, uz tri remija i dva poraza.

"Tražio je veliku platu"

Predsjednik Borca Branko Kovačević i potpredsjednik Vico Zeljković juče se nisu javljali na telefon, a jedini dostupan bio je direktor Dejan Lukendić.

- Janković je tražio nerealno veliku platu. Ljudi u klubu su bili voljni da mu izađu u susret kroz neke anekse u ugovoru kako bi dobio veći iznos. Međutim, Janković nije bio spreman za bilo kakav kompromis i odlučio je da ode. Ekipu će u meču narednog kola protiv Mladosti voditi Jankovićev pomoćnik Marko Maksimović. Poslije toga slijedi reprezentativna pauza u kojoj ćemo se pozabaviti pitanjem šefa stručnog štaba - naglasio je Lukendić.

Ovosezonski treneri

Željko Vranješ  6       3       1       2       6:4    10

Zoran Milinković      9       3       1       5       4:8    10

Igor Janković             8       1       4       3       4:10  7

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana