Janković pomoćnik Baždarevića

Zoran Vajkić
Janković pomoćnik Baždarevića

Gradiška - Kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske Igor Janković izabran je za pomoćnika selektora Mehmeda Baždarevića u stručnom štabu fudbalske reprezentacije BiH, odlučeno je juče u Sarajevu na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

Aktuelni trener Kozare iz Gradiške dobio je povjerenje saveza i pomagaće Baždareviću u nastojanju BiH da izbori nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine.

- Izuzetno mi je drago zbog te odluke jer se trud i rad isplate. U narednom periodu ukazano povjerenje ću opravdati i pokazati da vodeći ljudi iz Fudbalskog saveza Republike Srpske nisu pogriješili što su me predložili. Ovo je i priznanje FK Kozara u kojem sam se afirmisao. Nadam se da ću dobru saradnju imati i sa selektorom Mehmedom Baždarevićem, ali i pomoćnicima Draganom Perićem i francuskim stručnjakom Stefanom Žilom, Baždarevićevim dugogodišnjim saradnikom. Ovo je za mene veliki dan u trenerskoj karijeri - rekao je Janković.

Prema njegovim riječima, on u ovom trenutku ne zna hoće li moći i dalje voditi Kozaru u Prvoj ligi Republike Srpske.

- Tek kad odem u FS BiH i sjednem sa ljudima, razgovaraću o toj temi. Moj stav, ali i kluba je da nastavimo zajednički projekat u Kozari. U suprotnom, neko od trenera iz kluba će me zamijeniti - dodao je Janković.

Mladi stručnjak iz Gradiške ima 34 godine, a u protekle tri godine stekao je profi licencu UEFA. Stažiranje je odradio u rimskom Laciju kod trenera Vladimira Petkovića.

- To je zaista sjajan čovjek i stručnjak. Zamislite, kada je saznao da sam kandidat, pozvao me je i podržao - zaključio je Janković.

Šampion sa kadetima

Igor Janković je prije tri godine sa kadetima Kozare osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi BiH u veoma jakoj konkurenciji. Posljednje dvije godine je na kormilu seniorskog tima ekipe iz Gradiške gdje takođe postiže zapažene rezultate. Nakon jesenjeg dijela prvenstva u Prvoj ligi RS Kozara je druga sa dva boda manje od vodećeg Leotara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana