Janković na klupi Rudar Prijedora

Darko Pašagić
Janković na klupi Rudar Prijedora

Gradiška - Igor Janković podnio je ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Kozare, a nova destinacija ovog 37-godišnjeg stručnjaka trebalo bi da bude Rudar Prijedor.

Janković je u redove gradiškog prvoligaša došao poslije prvog dijela sezone, poslije razlaza sa Vuletom Trivunovićem i s ekipom je uspio da izbori plasman u Ligu za prvaka, u kojoj je osvojeno peto mjesto. Prije toga je radio kao asistent u mladoj reprezentaciji BiH, jedno vrijeme je bio šef Omladinske škole banjalučkog Borca, a potom i šef stručnog štaba. Na početku prošle sezone kratko je bio trener Tekstilca.

- Iako sam imao važeći ugovor, odlučio sam da odem, nešto zbog privatnih razloga, a nešto zbog nejasnih i nedefinisanih ciljeva gradiškog kluba u novoj sezoni. Iskren da budem, očekivao sam da će ambicije odavno biti definisane, ali za sada o tome niko ne govori i to je bio najveći razlog što sam odlučio da podnesem ostavku - naglasio je Janković.

On je istakao da u prethodnih pola godine nije bilo nikakvih nesuglasica s Upravom kluba.

- Od mog dolaska išli smo zajedno uzlaznom linijom. Ostvarili smo zacrtane ciljeve, osigurali opstanak, plasirali se u Ligu za prvaka i, po mišljenju mnogih, igrali smo veoma dobar fudbal. Međutim, moja je želja da se dalje dokazujem, a to sigurno ne mogu u klubu koji još nije odlučio kakvi su mu planovi. Zahvalan sam Kozari, u kojoj sam ponikao, sve je bilo jako korektno, ali jednostavno mora se dalje - nastavio je Janković.

Mladog stručnjaka su već kontaktirali iz redova prvoligaša Rudar Prijedora.

- Sve je već praktično definisano, samo se čeka imenovanje novog upravnog odbora kluba, pa da i zvanično postanem šef stručnog štaba ovog kluba. Očekujem da se to desi već u ponedjeljak. Ono što me raduje jeste da su “rudari” već odlučili šta im je prevashodan cilj u novoj sezoni. To je osvajanje šampionske titule i povratak u Premijer ligu, gdje im je objektivno i mjesto. Biće to za mene veliki izazov i očekujem da ispunim očekivanja Prijedorčana - dodao je Janković.

Milunović predsjednik

U petak uveče održana je sjednica Skupštine Rudar Prijedora, na kojoj je za predsjednika Upravnog odbora trebalo da bude imenovan Darko Milunović, koji je ne tako davno bio član Upravnog odbora banjalučkog Borca. On je nekada bio savjetnik u kabinetu tadašnje premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović, a sada je izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove “Elektroprivrede Republike Srpske”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana