Janjaninu sudio rođak protivnika

Nenad Đerić
Janjaninu sudio rođak protivnika

Prijedor - Profesionalni bokser iz Prijedora Dražan Janjanin razočaran je nakon poraza od Ferita Kete i optužio je organizatore da su dozvolili rođaku njemačkog boksera da sudi ovaj meč.

Janjanin se borio u Minhenu sa Nijemcem albanskog porijekla u kategoriji do 90 kilograma po verziji EBU (Evropske bokserske unije) i bilo je predviđeno da meč traje šest rundi.

- Maksimalno spreman došao sam na meč, što sam pokazao od prvog udarca gonga. Napadao sam rivala od starta i sve je išlo kako sam zamislio. Keta je već počeo da tetura i bio je na konopcima. Nastavio sam da zadajem udarce sa željom da odmah završim borbu. Zatim je na scenu stupio sudija koji je prvo bespotrebno prekinuo borbu tako što me uhvatio s leđa i spriječio da ga nokautiram - izjavio je Janjanin.

Najstariji od trojice braće boksera u nastavku okršaja krenuo je u istom ritmu, a sudija je bez ikakvog razloga ponovo prekinuo borbu, ali mu nije brojao. Tada je reagovao Dražanov sekundant Iko Džafić upitavši arbitra zašto prekida čist nokaut. Umjesto nastavka borbe sudija je tražio od obezbjeđenja da izbace Džafića, a taj višeminutni prekid dobro je došao Keti da se oporavi.

- Nakon ovog sramnog događanja sudije su dodijelile pobjedu Keti na poene iako sam od prve do posljednje runde u najmanju ruku bio ravnopravan. Međutim, ono što sam čuo poslije borbe zaista ne znam kako da objasnim. Ljudi koji su gledali meč rekli su mi da je sudija u ringu brat mog protivnika Kete, navodno nerođeni, i da mu je rođak te da je koristio tuđe ime - naglasio je Janjanin koji je u svom 25. meču doživio 11. poraz, dok je prethodno zabilježio 14 pobjeda od kojih je 13 nokautom.

Žalba

Iskusni borac iz Republike Srpske dobio je snimak meča i najavio da će ga poslati u EBU i BDB sudijskom savezu kako bi tražio poništenje borbe i adekvatnu kaznu.

- Godinama sam u boksu, ali ovako nešto nisam doživio. Indikativno je da ringovni sudija na konferenciji za medije i predstavljanju meča nije sjedio sa akterima borbe već u publici. Meni je u protokolu pisalo da sam boksovao u kategoriji do 79, a ne kruzeru (do 90 kilograma) - rekao je Janjanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana