Јањанину судио рођак противника

Ненад Ђерић
Јањанину судио рођак противника

Приједор - Професионални боксер из Приједора Дражан Јањанин разочаран је након пораза од Ферита Кете и оптужио је организаторе да су дозволили рођаку њемачког боксера да суди овај меч.

Јањанин се борио у Минхену са Нијемцем албанског поријекла у категорији до 90 килограма по верзији ЕБУ (Европске боксерске уније) и било је предвиђено да меч траје шест рунди.

- Максимално спреман дошао сам на меч, што сам показао од првог ударца гонга. Нападао сам ривала од старта и све је ишло како сам замислио. Кета је већ почео да тетура и био је на конопцима. Наставио сам да задајем ударце са жељом да одмах завршим борбу. Затим је на сцену ступио судија који је прво беспотребно прекинуо борбу тако што ме ухватио с леђа и спријечио да га нокаутирам - изјавио је Јањанин.

Најстарији од тројице браће боксера у наставку окршаја кренуо је у истом ритму, а судија је без икаквог разлога поново прекинуо борбу, али му није бројао. Тада је реаговао Дражанов секундант Ико Џафић упитавши арбитра зашто прекида чист нокаут. Умјесто наставка борбе судија је тражио од обезбјеђења да избаце Џафића, а тај вишеминутни прекид добро је дошао Кети да се опорави.

- Након овог срамног догађања судије су додијелиле побједу Кети на поене иако сам од прве до посљедње рунде у најмању руку био равноправан. Међутим, оно што сам чуо послије борбе заиста не знам како да објасним. Људи који су гледали меч рекли су ми да је судија у рингу брат мог противника Кете, наводно нерођени, и да му је рођак те да је користио туђе име - нагласио је Јањанин који је у свом 25. мечу доживио 11. пораз, док је претходно забиљежио 14 побједа од којих је 13 нокаутом.

Жалба

Искусни борац из Републике Српске добио је снимак меча и најавио да ће га послати у ЕБУ и БДБ судијском савезу како би тражио поништење борбе и адекватну казну.

- Годинама сам у боксу, али овако нешто нисам доживио. Индикативно је да ринговни судија на конференцији за медије и представљању меча није сједио са актерима борбе већ у публици. Мени је у протоколу писало да сам боксовао у категорији до 79, а не крузеру (до 90 килограма) - рекао је Јањанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана