Јагодић понудио оставку

Дарко Пашагић
Јагодић понудио оставку

Бањалука - Послије пораза од Олимпика (0:1), фудбалери Борца доживјели су нови неуспјех, пошто су у шестој рунди изгубили на гостовању од Дрине идентичним резултатом. Овај пораз могао би скупо коштати тренера Бањалучана Владу Јагодића.

Он је одмах по повратку у Бањалуку челницима клуба понудио оставку о којој се расправљало синоћ.

- Без обзира на то што је Борац мој клуб, знам шта значе два везана пораза и понудио сам да одем са мјеста шефа стручног штаба. Треба све ово добро изанализирати, а најважније је да је на реду репрезентативна пауза у којој треба учврстити редове и уиграти екипу за предстојећа искушења - нагласио је Јагодић.

Пошто јуче није знао своју судбину, није могао рећи да ли ће он или неко други сутра водити екипу на мини-припреме у Дрвар. Нико од челника Бањалучана јуче није био баш расположен да разговара на тему понуђене оставке. Директор "црвено-плавих" Роберт Зрилић нагласио је да голмана Бранислава Ружића очекује казна, јер је одбио да на утакмици у Зворнику буде резерва новајлији Бојану Јовићу.

- Ово се у Борцу није десило још од 11. маја 1988. године када је пред финале Купа Југославије, у којем су "црвено-плави" савладали Црвену звезду са 1:0, Анте Јаковљевић одбио да буде резерва голману Слободану Каралићу и из Београда је отпутовао за Бањалуку. Сада се слична ситуација поновила са Ружићем, који се понио крајње непрофесионално и сигурно је да ће бити санкционисан. Најгоре у свему што смо послије његове одлуке да не буде резерва, морали из Бањалуке да доведемо јуниора Стефана Пуповца да буде на клупи - нагласио је Зрилић.

Иначе, Зворничане је до побједе довео Марко Јакшић поготком у 34. минуту. Борислав Ерић је упутио идеалан центаршут са лијеве стране, у шеснаестерцу гостију највиши у скоку је био Јакшић и главом смјестио лопту у лијеви угао гола Борца поред прилично изненађеног Бојана Јовића. Најбољу прилику за изједначење гости су имали у 67. минуту, када је "резервиста" Елвир Кољић послије слалома кроз одбрану Дрине изашао сам пред Ерића, међутим, голман Зворничана је пантерски реаговао и сачувао три бода својој екипи.

- Познајући квалитете Борца, иако искрено још нисам ни упознао добро цијелу лигу, знали смо да ако им будемо дали простора могу бити много опасни. Мислим да смо контролисали игру у првом полувремену те смо заслужено дошли до тог гола. Плашио сам се другог полувремена, нарочито што смо се ову седмицу пред утакмицу бавили неким другим, нефудбалским стварима. Борац је имао своје шансе и на нашу срећу није их искористио - нагласио је тренер Дрине Владица Петровић.

Послије пораза у Зворнику навијачи Борца су одржали предавање фудбалерима, а са трибина "лешинари" су прозивали и шефа стручног штаба Владу Јагодића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана