Jagodić najbliže kormilu Borca

Darko Pašagić
Jagodić najbliže kormilu Borca

Banjaluka - Fudbalski klub Borac danas će dobiti novog šefa stručnog štaba, a najbliže toj funkciji je iskusni stručnjak Vlado Jagodić, koji je na klupi banjalučkog premijerligaša već sjedio u dva navrata, a u sezoni 2010/2011. sa "crveno-plavima" je osvojio jedinu titulu prvaka BiH.

Uz njega, u najužem izboru ostali su nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca i splitskog Hajduka Ante Miše, inače nekadašnji trener Viteza i doskorašnji kormilar superligaša Srbije Donjeg Srema Nenad Vanić.

- Razgovarali smo sa još nekoliko kandidata, ali za sada oni nisu izbili u prvi plan. Kandidat je bio i Ljubinko Drulović, koji je sa omladincima Srbije postao evropski prvak, ali poslije razgovora smo se složili da je on jedna od opcija u budućnosti, odnosno kada Borac još čvršće stane na noge - naglasio je predsjednik Fudbalskog kluba Borac Draško Ilić.

On je naglasio da će promocija novog trenera biti obavljena danas u 12 časova na Gradskom stadionu.

- Sa trojicom preostalih kandidata je dogovoreno da se izjasne o našoj ponudi do 10 časova, ali je najbliže kormilu Vlado Jagodić. Naime, u ovom trenutku iznos koji traži Miše je nerealan, dok Vanić, uz sve poštovanje, slabo poznaje prilike u Premijer ligi BiH - nastavio je Ilić.

Vlado Jagodić je nekadašnji fudbaler Borca koji je trenersku karijeru započeo 2002. u Laktašima i na klupi ovog kluba sjedio sve do 2007. godine. Za to vrijeme ovaj klub je doveo od člana Treće lige Republike Srpske do premijerligaša. Potom je obavljao funkciju sportskog direktora na Gradskom stadionu, zatim bio šef stručnog štaba "crveno-plavih", da bi poslije toga sjedio na klupi prnjavorskog Ljubića, ponovo Borca, gradiške Kozare i zeničkog Čelika. Četiri godine, od 2011. do 2014, bio je selektor reprezentacije BiH do 21 godine.

 

Licenca

 

Prema riječima predsjednika Borca Draška Ilića, Banjalučani su na dobrom putu da dobiju licencu za izlazak na međunarodnu scenu.

- Tehnički dio obaveza smo već ispunili, ali ostao nam je još onaj finansijski. Preduzeli smo sve mjere kako bismo se u što kraćem roku dogovorili sa potražiocima u vezi sa reprogramiranjem dugova i nadamo se da će imati razumijevanja. Od pojedinih bivših trenera i igrača kojima dugujemo smo dobili pozitivne odgovore, a sa ostalima ćemo razgovarati u narednom periodu. Ako slučajno ne uspijemo da napravimo reprograme, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da objavimo njihova imena i pokrenemo stečajni postupak - kategoričan je Ilić.

 

"Džaja"

 

Prvi čovjek "crveno-plavih" tvrdi da dug prema Školi fudbala "Džaja" ne može blokirati Borac kod Fudbalskog saveza BiH i UEFA, odnosno ne može uticati na dobijanje licence.

- To je postupak koji je vođen pred sudom, a ne pred sportskom arbitražom, tako da to ne može osporiti dobijanje licence - rekao je Ilić.

 

Pomoćni teren

 

Na Gradskom stadionu juče je boravio gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

- S njim je dogovoreno da će određena investiciona ulaganja u stadion preuzeti grad. Osim toga, na grad smo prenijeli sredstva dobijena za izgradnju pomoćnih terena i u utorak bi trebalo da bude raspisan tender za izvođača radova - naglasio je Ilić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana