Izviđač mijenja Rumune

Dijana Dujić
Izviđač mijenja Rumune

Doboj - Rumunski Odorhei otkazao je učešće na 47. međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona u Doboju, koji će se održati od 18. do 22. avgusta.

- Prije dva dana ekipa iz Rumunije otkazala je učešće pravdajući se da su u posljednji momenat dobili informaciju da im prvenstvo počinje 23. avgusta, faktički dan po završetku turnira, tako da nisu u mogućnosti da učestvuju na njemu - izjavio je generalni sekretar turnira Alen Petković.

Organizatori turnira već su našli zamjenu za rumunski tim i osmi učesnik ovogodišnje rukometne smotre u Doboju biće vicešampion BiH, Izviđač iz Ljubuškog.

- Ostavili su nam malo vremena da reagujemo, ali poučeni ranijim iskustvom, ove godine imali smo rezervnu ekipu u slučaju da dođe do otkazivanja. Ekipa koja je bila u rezervi i koja je čekala naš poziv je vicešampion BiH Izviđač, tako da im je organizator turnira uputio poziv i oni će biti osmi učesnik dobojskog turnira - rekao je Petković.

Ranije je potvrđeno da će na turniru učestvovati prvak Slovačke Tatran Prešov, koji je posljednje dvije godine osvajao titulu u Doboju, a poslije jednogodišnje pauze ponovo će nastupiti i domaćin Sloga. Upravo će ove dvije ekipe odigrati prvu utakmicu na turniru.

Član Izvršnog odbora turnira Mladen Dragičević kazao je da i ove godine vlada veliko interesovanje sudija najvišeg ranga i tehničkih lica koji žele da uveličaju dobojski rukometni turnir. On je istakao da će suditi tri para sa međunarodnim EHF znakovima.

- Dobili smo sudijski par iz Srbije Mašić-Marić i dva međunarodna para iz BiH Jović-Arnautović i Pandžić-Šatordžija, uz pomoć sudijskih parova iz Doboja i iz Rukometnog saveza Herceg-Bosne - izjavio je Dragičević.

On je dodao da će ovogodišnji turnir, koji slavi 50 godina postojanja, biti organizovan onako kako i zaslužuje i da će imati smještajne kapacitete za sve ekipe, dok će budžet turnira iznositi oko 280.000 maraka.

Grupa A                       

Tatran Prešov

Antalijaspor

Izviđač

Sloga

 

 

Grupa B

Gorenje

Borac

Vojvodina

Saudijska Arabija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana