Izviđač igra u SEHA ligi

Dušan Repija
Izviđač igra u SEHA ligi

Ljubuški - Sistemski rad, najbolja rukometna škola u regionu i rad sam mladim igračima isplatili su se novom šampionu BiH u rukometu Izviđaču iz Ljubuškog, koji će dobiti nagradu i u vidu nastupa u SEHA ligi.

Trener ovog kluba Zdenko Grbavac juče je potvrdio da su Ljubušaci definisali sve detalje sa prvim ljudima ovog takmičenja, tako da će Borac m:tel poslije pet sezona gotovo sigurno izgubiti mjesto u regionalnoj ligi, jer BiH prema ugovoru pripada jedno mjesto.

- Ne vidim zašto bismo odustali, jer je nastup u ovako jakoj ligi satisfakcija za sve što smo uradili do sada i mogućnost da naši mladi igrači dodatno napreduju. Vidim da se u Borcu pozivaju na nekakva pravila da čelnici SEHA lige odlučuju koji klub iz BiH će igrati, bez obzira ko je šampion, ali smo od ljudi koji vode ligu dobili uvjeravanja da računaju na nas. U toku ove sedmice očekujemo i zvaničnu potvrdu o našem učešću - rekao je Grbavac.

Izviđač je i suosnivač ove lige, te je nastupio u prve dvije sezone.

- Igrali smo u vrijeme kada "Gasprom" nije bio sponzor i kada smo trošili svoj novac na putovanja, smještaj, službena lica... Imamo sve uslove, stabilne finansije, dvoranu koja zadovoljava kriterijume, navijače, a uz nekoliko pojačanja ćemo imati tim koji sigurno neće biti posljednja rupa na sviralu - rekao je Grbavac.

Direktor Borca m:tel Vladimir Branković juče nije bio raspoložen za komentar te istakao da će se klub povodom nastupa u SEHA ligi oglasiti poslije zasjedanja Upravnog odbora i poslije konačne odluke čelnika regionalnog takmičenja o učesnicima u sezoni 2016/17.

Borac i Izviđač će do tada još jednom odmjeriti snage i to u polufinalu Kupa BiH u subotu. Domaćin završnog turnira je Vogošća, koja se u drugom polufinalu sastaje sa Bosnom iz Visokog.

Mladi ostaju u Izviđaču

Veliki adut za upravu Izviđača i trenera Zdenka Grbavca u pregovorima sa igračima za nastavak saradnje svakako će biti igranje u SEHA ligi.

- Momci su odličnim igrama skrenuli pažnju na sebe, imaju ponude da već ovog ljeta odu u inostranstvo i možda trenutno finansijski profitiraju, ali su svjesni da im igranje u SEHA ligi više znači za budućnost. Praktično će biti "u izlogu" menadžerima i koliko vidim velika većina želi da ostane - rekao je Grbavac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana