Izbor najboljih sportista BiH u organizaciji „Nezavisnih novina“: Titule Džumhuru i Cerićevoj

Dušan Repija
Izbor najboljih sportista BiH u organizaciji „Nezavisnih novina“: Titule Džumhuru i Cerićevoj

Sarajevo - Teniser Damir Džumhur i džudistkinja Larisa Cerić najbolji su sportisti BiH za 2017. godinu, a nagrade su dobili na svečanoj manifestaciji koju su organizovali „Nezavisne novine“ i BHRT u Sarajevu.

Džumhur je jedan od tenisera na ATP listi koji je najviše napredovao, a ove sezone stigao je do dva naslova na turnirima iz serije 250, te sezonu završio na 30. mjestu ATP liste.

- Nagrada najboljeg sportiste je šlag na kraju sezone zbog koje sam oduševljen. To je velika stvar za mene i samo još jedan podstrek da pravim još bolje rezultate. Zahvaljujem  organizatoru i svojim roditeljima koji su mi, uz djevojku, najveća podrška - rekao je Džumhur, koji je bio za nijansu bolji od Edina Džeke i Džanana Muse.

Cerićeva je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Varšavi, te postala vicešampionka svijeta na Svjetskom prvenstvu u open kategoriji. Među tri nabolje našle su se još njena koleginica Aleksandra Samardžić i biciklistkinja Lejla Tanović.

Ove odluke jednoglasno je donio stručni žiri kojem je predsjedavala proslavljena košarkašica Mara Lakić-Brčaninović, a dodijeljene su nagrade u još deset kategorija. Najbolja ekipa je KK Igokea, nagrada za najboljeg trenera  otišla je u ruke Branislava Crnogorca, najperspektivniji sportisti su Katarina Kraišnik i Munib Dedović. Nagrada za razvoj sporta pripala je USD Bosna, koja ove godine slavi 70 godina postojanja, dok je fer-plej priznanje dodijeljeno fudbalskom treneru Slavenu Musi. Nagrade za životno djelo pripale su Raziji Mujanović, Mihailu Vukoviću i Milanku Mučibabiću. Najbolja ekipa u sportu za invalide je reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, dok je najbolji sportista u ovoj konkurenciji kapiten KKI Vrbas Igor Ignjatović. Nagradu čitalaca „Nezavisnih novina“ i posjetilaca portala dobio je kajakaš Darko Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana