Избор најбољих спортиста БиХ у организацији „Независних новина“: Титуле Џумхуру и Церићевој

Душан Репија
Избор најбољих спортиста БиХ у организацији „Независних новина“: Титуле Џумхуру и Церићевој

Сарајево - Тенисер Дамир Џумхур и џудисткиња Лариса Церић најбољи су спортисти БиХ за 2017. годину, а награде су добили на свечаној манифестацији коју су организовали „Независне новине“ и БХРТ у Сарајеву.

Џумхур је један од тенисера на АТП листи који је највише напредовао, а ове сезоне стигао је до два наслова на турнирима из серије 250, те сезону завршио на 30. мјесту АТП листе.

- Награда најбољег спортисте је шлаг на крају сезоне због које сам одушевљен. То је велика ствар за мене и само још један подстрек да правим још боље резултате. Захваљујем  организатору и својим родитељима који су ми, уз дјевојку, највећа подршка - рекао је Џумхур, који је био за нијансу бољи од Едина Џеке и Џанана Мусе.

Церићева је освојила бронзану медаљу на Европском првенству у Варшави, те постала вицешампионка свијета на Свјетском првенству у опен категорији. Међу три набоље нашле су се још њена колегиница Александра Самарџић и бициклисткиња Лејла Тановић.

Ове одлуке једногласно је донио стручни жири којем је предсједавала прослављена кошаркашица Мара Лакић-Брчаниновић, а додијељене су награде у још десет категорија. Најбоља екипа је КК Игокеа, награда за најбољег тренера  отишла је у руке Бранислава Црногорца, најперспективнији спортисти су Катарина Краишник и Муниб Дедовић. Награда за развој спорта припала је УСД Босна, која ове године слави 70 година постојања, док је фер-плеј признање додијељено фудбалском тренеру Славену Муси. Награде за животно дјело припале су Разији Мујановић, Михаилу Вуковићу и Миланку Мучибабићу. Најбоља екипа у спорту за инвалиде је репрезентација БиХ у сједећој одбојци, док је најбољи спортиста у овој конкуренцији капитен ККИ Врбас Игор Игњатовић. Награду читалаца „Независних новина“ и посјетилаца портала добио је кајакаш Дарко Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана