Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske: Dodik na čelu Organizacionog odbora

Danijel Radujković
Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske: Dodik na čelu Organizacionog odbora

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik biće predsjednik Organizacionog odbora 60. jubilarnog Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, koji će se održati 18. decembra (20.10 časova) u Banskom dvoru.

Na sastanku Dodika, direktora "Glasa Srpske" Borisa Dmitrašinovića, te glavnog i odgovornog urednika "Glasa Srpske" Borjane Radmanović-Petrović dogovoreno je da sastanak svih članova Organizacionog odbora bude 28. novembra.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo da ponovo budem predsjednik Organizacionog odbora i pokrovitelj ovako prestižne manifestacije. Zahvaljujem "Glasu Srpske" na ukazanom povjerenju da, kao predsjednik Republike i kao bivši sportista, te poklonik sporta uopšte, i na ovaj način dam podršku razvoju sporta. Posvećenost tom cilju potvrđuju brojne aktivnosti na izgradnji i rekonstrukciji sportskih objekata, kao i podrška važnih sportskih događaja. Iskreno, uvjeren sam da ćemo svi zajedno putem ove i sličnih manifestacija nastaviti da promovišemo sport i sve dobro koje nosi - izjavio je Dodik.

Direktor "Glasa" zahvalio je predsjedniku Srpske na pomoći.

- Dodik je već bio predsjednik Organizacionog odbora i to 2010. godine kada smo veoma uspješno organizovali manifestaciju. Vjerujem da će tako biti i ove godine kada slavimo veliki jubilej i po 60. put biramo najboljeg sportistu - istakao je Dmitrašinović.

Osim deset najboljih sportista Srpske, biće dodijeljena i priznanja i to: povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, tri plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, tri plakete za ambasadore sporta Republike Srpske, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta te, "Zlatno pero - Limun Papić" najboljem sportskom novinaru. Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS proglasiće najperspektivnije sportiste, dok će RTRS izabrati najbolji sportski događaj godine u Srpskoj.

Sjednica žirija

Prva sjednica žirija Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske održaće se u četvrtak od deset časova. Predsjednik ovogodišnjeg žirija je proslavljeni srpski rukometni golman Dejan Perić, koji trenutno vršilac dužnosti selektora "orlova". Osim njega, žiri još sačinjavaju proslavljena banjalučka košarkašica i nekadašnja reprezentativka Jugoslavije Slađana Golić, predstavnik Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS Nenad Rađević, urednik sportske redakcije Radio-televizije Republike Srpske Dragan Novaković i urednik sportske redakcije "Glasa Srpske" Milan Zubović.

Laureati

Prošle godine titulu najboljeg sportiste Republike Srpske ponio je košarkaš Filip Adamović. Drugo mjesto pripalo je karatistkinji Tamari Lozo, a treće kik-bokseru Marinku Matičiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana