Izbor deset najboljih sportista RS: Skraćena lista kandidata

Dušan Repija
Izbor deset najboljih sportista RS: Skraćena lista kandidata

Banjaluka - Stručni žiri Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske na svojoj prvoj sjednici usvojio je i djelimično skratio listu kandidata koje su predložili strukovni savezi za akciju "Glasa Srpske".

Manifestacija ove godine slavi veliki jubilej, 60. izdanje, a predsjednik žirija je proslavljeni srpski rukometni golman Dejan Perić. On iz opravdanih razloga nije bio prisutan, dok su ostali članovi žirija, proslavljena banjalučka košarkašica i nekadašnja reprezentativka Jugoslavije Slađana Golić, predstavnik Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS Nenad Rađević, urednik sportske redakcije Radio-televizije Republike Srpske Dragan Novaković i urednik sportske redakcije "Glasa Srpske" Milan Zubović, razmatrali pristigle prijedloge.

- Usvojili smo plan rada i verifikovali prijedloge sportskih saveza koji su poslali svoje dopise. Imali smo težak zadatak da vrednujemo sva ostvarenja koja su naši sportisti postigli u ovoj godini i biće nam veoma teško da izaberemo deset najboljih, a potom proglasimo najboljeg. Pomno smo razmatrali sve rezultate sportista i već sada listu skratili za nekoliko imena - izjavio je Novaković.

Takođe, raspravljalo se i o ostalim nagradama koje će 18. decembra biti dodijeljene u Banskom dvoru.

- Osim sportista, želja nam je da nagradimo i ostale sportske radnike koji su svojim nesebičnim angažovanjem u ovoj, ali i tokom svih prethodnih godina zaslužili da njihov trud bude nagrađen - istakla je Golićeva.

Ipak, svi savezi nisu se odazvali akciji "Glasa", koji će ove godine po 23. put izabati sportistu godine u Republici Srpskoj, dok su se prije toga birali najbolji sportisti Bosanske Krajine.

- Šteta je što pojedini savezi nisu predložili svoje kandidate, pa smo ostali pomalo osiromašeni za njihove učinke. Vjerujem da će se dogodine uključiti u akciju - kazao je Rađević.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prihvatio je da bude predsjednik Organizacionog odbora 60. jubilarnog Izbora deset najboljih sportista RS. Sljedeća sjednica žirija održaće se 4. decembra, a posljednja, treća, na sam dan Izbora, kada će žiri izabrati najboljeg sportistu Srpske. Čitaoci "Glasa Srpske" mogu da glasaju SMS porukama i glas daju svom favoritu.

Ostala priznanja

Osim deset najboljih sportista Srpske, biće dodijeljena i priznanja i to: povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, tri plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, tri plakete za ambasadore sporta Republike Srpske, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta, te "Zlatno pero - Limun Papić" najboljem sportskom novinaru. Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS proglasiće najperspektivnije sportiste, dok će RTRS izabrati najbolji sportski događaj godine u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana