Ivana Ninković odlazi na usavršavanje u Arizonu

Danijel Radujković
Ivana Ninković odlazi na usavršavanje u Arizonu

Banjaluka - Najbolja plivačica Republike Srpske i BiH Ivana Ninković 1. septembra putuje na Arizona Stejt univerzitet u Sjedinjenje Američke Države gdje će studirati i nastaviti plivačku karijeru.

Mlada Trebinjka došla je u plivači klub "Olimp" iz Banjaluke u septembru 2012. godine gdje je pod nadzorom trenera Željka Panića dosta napredovala. Kako je kazala žao joj je što napušta Banjaluku. Još nema punih 19 godina i sigurno još može napredovati u SAD.

- Dobila sam punu stipendiju univerziteta Arizona Stejt. Idem tamo 1. septembra da studiram i plivam. Žao mi je što napuštam "Olim" i trenera Željka Panića, jer sam sa njima stvarno dobro sarađivala i dosta napredovala. Međutim, sigurno ću se vratiti ovdje kada bude kraj školske godine. Tamo očekujem da još više radim i napredujem. To je odlična prilika za mene - kazala je Ninkovićeva.

Ninkovićeva je nedavno učestvovala na Evropskom prvenstvu u Berlinu gdje nije ostvarila očekivane rezultate. Izostao je plasman u polufinala trka na 50 metara prsno i slobodno, kao i na 100 prsno. Posebno joj je žao trke na 50 prsno gdje je nedavno oborila rekord BiH sa vremenom 31,70 sekundi.

- Ne mogu biti zadovoljna nastupima na Evropskom prvenstvu. Dobro sam trenirala i spremala se, tako da sam očekivala bolja vremena i rezultate. Mislim da je velika trema učinila svoje i da samo zbog toga plivala lošije. Prije svega dvadesetak dana sam na 50 prsno plivala vrijeme koje bi mi donijelo najmanje polufinale, a možda i finale. Znam da nije do fizičke spreme jer sam u odličnoj formi, tako da je do treme ili jednostavno nisam imala svoj dan - dodala je Ivana.

Ima isplivanu normu za Svjetsko prvenstvo u malim bazenima koje će se održati u Dohi početkom decembra. Kako je istakla još ne zna da li će učestvovati tamo zbog obaveza na univerzitetu i takmičenja koja je tamo očekuju.

Panić

Trener Ivane Ninković Željko Panić vjeruje da joj je na Evropskom prvenstvu u Berlinu za bolje rezultate nedostajala rutina sa velikih takmičenja.

- Očigledno da je Ivani potrebno češće učešće na jakim takmičenjima nakon čega bi stekla rutinu i bolje plivala kada je to najpotrebnije. Kako god, ovo je sport i moramo se okrenuti novim izazovima. Ne zaboravimo da je Ivana u periodu od 24 mjeseca ostvarila nevjerovatne rezultate - kazao je Panić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana