Истра темељ за Крупину “операцију” опстанак

Синиша Котараш
Истра темељ за Крупину “операцију” опстанак

Бањалука - Фудбалери Крупе отпутовали су рано јутрос на петнаестодневне припреме у Медулин, гдје ће до 11. фебруара брусити форму за други дио премијерлигашке сезоне у којем их очекује грчевита борба за опстанак.

Шеф стручног штаба Петар Курћубић најавио је да ће рад у Истри бити још интензивнији него што је то било у првом дијелу припрема, али и да ће ипак много више пажње посветити уигравању одређених линија у тиму.

- Момци су заиста добро радили у овом првом и за многе најтежем делу. Сви су дали свој максимум, испоштовали задате обавезе и то нам даје наду и оптимизам да можемо да остваримо циљ и изборимо опстанак у Премијер лиги - истакао је Курћубић.

Уједно, Крупљани су одиграли и прву контролну утакмицу у којој су са високих 4:0 савладали екипу Славена из Живиница, члана Прве лиге ФБиХ. Оба тренера извела су на терен по два различита тима, а након 0:0 у првих 45 минута, Крупа се у наставку разиграла и са три поготка Алмира Аганспахића, те једним Лазара Николића дошла до убједљиве побједе.

- Задовољан сам, пре свега, односом играча у овом мечу. Мислим да ниједан од фудбалера није подбацио у том сегменту. Прво полувреме је, гледано са тренерске стране, било боље што се тиче изједначености и јачине противника. Ту сам био најзадовољнији игром у дефанзиви јер нисмо противнику дозволили да нам шутне према голу. У другом полувремену смо имали мало више конфузије у дефанзиви, али смо у офанзиви били много бољи - рекао је стратег Крупљана.

Стручни штаб премијерлигаша из кањона Врбаса посебно је обрадовао Аганспахић који је искористио све прилике у којима се нашао.

- Па, то је његов посао. Нашао се на правом месту у право време и то радује. Али радује и победа јер нисмо баш навикли на ове ситуације и она нам много значи као један добар стимуланс за наставак доброг рада - додао је Курћубић.

У Медулину ће Крупа одиграти и четири јаке утакмице. Први ривал, 30. јануара, биће словеначки Копер, док је за 2. фебруар заказан сусрет са Шибеником. Потом Крупа учествује на турниру гдје ће 7. јула за противника имати Аустрију из Клагенфурта, а два дана касније Зрињски, Осијек или Чешке Будејовице.

Путници за Медулин

Стручни штаб Крупе одлучио је да на припреме у Медулин, од 28. јануара до 11. фебруара, иду три голмана и 25 играча.

На списку се налазе: Матеј Марковић, Младен Илић, Јован Кутић (голмани), Милош Каришик, Ајдин Реџић, Игор Макитан, Андреј Модић, Михаел Модић, Јово Лукић, Никола Дујаковић, Бојан Пузигаћа, Лазар Марјановић, Керим Палић, Саша Никодијевић, Алмир Аганспахић, Ранко Декић, Стефан Савић, Стефан Николић, Крешимир Јелић, Аман Блажевић, Данило Шиповац, Никола Мандић, Перица Гускић, Слободан Милановић, Стојан Максимовић, Владимир Илић, Виктор Вребац и Лазар Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана