Istorijski uspjeh Brčaka

Nikola Lučić
Istorijski uspjeh Brčaka

Brčko - Nošeni velikom podrškom navijača odbojkaši Mladosti su i u revanšu šesnaestine finala CEV kupa savladali holandski Orion sa 3:1 (20:25, 25:21, 27:25, 25:18) i tako postali prvi klub u muškoj konkurenciji iz BiH koji je izborio plasman u osminu finala drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Izabranici Branka Mišića potpuno zasluženo su ostvarili istorijski uspjeh, jer su još jednom nadigrali “lale”, a naredni protivnik biće im švajcarski Lindaren. Najefikasniji u redovima Brčaka bio je Nemanja Božić koji je, nakon 27 ostvarenih poena u prvom meču, u revanšu skupio 25. On je možda i najpozvaniji da procijeni snagu predstojećeg protivnika, jer je prije dvije godine igrao u Lucernu.

- Kada sam nastupao u Švajcarskoj igrao sam protiv njih. Imaju dosta novca, mnogo ulažu u odbojku i svakako će htjeti da prođu u sljedeću fazu. Već sam se čuo sa nekoliko njihovih igrača, i radujem se meču. Po mojoj procjeni malo su bolji od Holanđana, imaju dosta stranaca, ali i mi se nešto pitamo. Zadovoljni smo našom igrom, ovo je stvarno veliki uspjeh, nije mala stvar doći do osmine finala CEV kupa. U Orionu su mislili da će biti lako protiv nas, ali su se prevarili. Dali smo 120 odsto svojih mogućnosti i zasluženo prošli dalje. Mislim da smo odigrali bolje u Holandiji, ali sve se dobro završilo - rekao je Božić. 

On je rekao da su se njemu i njegovim saigračima malo “odsjekle” noge kada su vidjeli koliko navijača je došlo da pruži podršku.

- To se vidjelo u prvom setu, ali kada smo ušli u utakmicu bilo je fantastično. Navijači su napravili sjajan ambijent i bilo je zadovoljstvo igrati - izjavio je Božić.

Iako je nedavno pojačao redove Mladosti, sjajni korektor brzo se adaptirao na novu sredinu. On je rekao da je tajna u tome što dobro poznaje sve momke.

- Družimo se i kada igramo odbojku na pijesku. Osjećam se kao svoj na svome, najbitnije je da ekipa ima dobru komunikaciju i onda je sve lakše - zaključio je Božić.

Porazi Radnika i Gacka

Odbojkaši bijeljinskog Radnika poraženi su od Crvene zvezde sa 0:3 (17:25, 18:25, 18:25) i u revanš utakmici šesnaestine finala Kupa izazivača. Oni su tako završili evropsku priču za ovu sezonu, baš kao i odbojkašice Gacka koje su u revanšu šesnaestine finala CEV Čelendž kupa poražene maksimalnim rezultatom od Hapoel Kfar Sabe u Izraelu (18:25, 13:25, 22:25).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana