Istočno Sarajevo: Smrt Srbima osvanulo na stadionu Slavije

Goran Andrić
Istočno Sarajevo: Smrt Srbima osvanulo na stadionu Slavije

Istočno Sarajevo - Uvredljivi natpisi "smrt Srbima" i "svi ste vi Turci" osvanuli su ispod sjeverne tribine stadiona Slavije u Istočnom Sarajevu pred prvu domaću utakmicu protiv Travnika na renoviranom stadionu.

Nepoznata lica su po već postojećem grafitima navijačke grupe "sokolovi" ispisala uvredljive sadržaje poput "smrt Srbima", "svi ste vi Turci", "islam" čime su poslali poruke mržnje. Pored grafita kojim je iskazana mržnja prema jednom narodu, na navijačkom grbu Slavije ispisano je "Željezničar" i naziv navijačke grupe sarajevskog kluba "manijaci".

U Slaviji su ogorčeni primitivizmom pojedinaca koji unose mržnju i netrpeljivost u društvo, a posebno zbog onih koji pokušavaju da negativne konotacije unesu i na sportske terene.

- Sport je uvijek zbližavao i podsticao na druženje i nepotrebno je da se na sportskim terenima šalju negativne političke poruke. Ovo je sramotan čin bez obzira na to ko stoji iza njega. Od sitnih stvari kreću krupne i moram reći da sam ogorčen iskazanim primitivizmom. Očekujem da će istražni organi izvršiti istragu i da će izvršioci i nalogodavci vandalizma biti kažnjeni - poručio je predsjednik Slavije Zdravko Šavija.

Povodom incidenta oglasio se i Fudbalski klub Željezničar, jer se na natpisima našlo i ime sarajevskog kluba. U taboru ekipe sa "Grbavice" osuđuju svaki vid promovisanja nacionalizma.

- Grafite sa nacionalističkim parolama u kojima se pominje ime našeg kluba mogao je napisati bilo koji neodgovorni pojedinac ili navijač bilo kojeg kluba. FK Željezničar  osuđuje svaki vid nacionalizma i ne želi da se ime kluba dovodi u bilo kakvu vezu sa nacionalizmom i tim i sličnim parolama - saopšteno je iz FK Željezničar.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo izvršili su uviđaj i istraga je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana