Источно Сарајево: Смрт Србима освануло на стадиону Славије

Горан Андрић
Источно Сарајево: Смрт Србима освануло на стадиону Славије

Источно Сарајево - Увредљиви натписи "смрт Србима" и "сви сте ви Турци" осванули су испод сјеверне трибине стадиона Славије у Источном Сарајеву пред прву домаћу утакмицу против Травника на реновираном стадиону.

Непозната лица су по већ постојећем графитима навијачке групе "соколови" исписала увредљиве садржаје попут "смрт Србима", "сви сте ви Турци", "ислам" чиме су послали поруке мржње. Поред графита којим је исказана мржња према једном народу, на навијачком грбу Славије исписано је "Жељезничар" и назив навијачке групе сарајевског клуба "манијаци".

У Славији су огорчени примитивизмом појединаца који уносе мржњу и нетрпељивост у друштво, а посебно због оних који покушавају да негативне конотације унесу и на спортске терене.

- Спорт је увијек зближавао и подстицао на дружење и непотребно је да се на спортским теренима шаљу негативне политичке поруке. Ово је срамотан чин без обзира на то ко стоји иза њега. Од ситних ствари крећу крупне и морам рећи да сам огорчен исказаним примитивизмом. Очекујем да ће истражни органи извршити истрагу и да ће извршиоци и налогодавци вандализма бити кажњени - поручио је предсједник Славије Здравко Шавија.

Поводом инцидента огласио се и Фудбалски клуб Жељезничар, јер се на натписима нашло и име сарајевског клуба. У табору екипе са "Грбавице" осуђују сваки вид промовисања национализма.

- Графите са националистичким паролама у којима се помиње име нашег клуба могао је написати било који неодговорни појединац или навијач било којег клуба. ФК Жељезничар  осуђује сваки вид национализма и не жели да се име клуба доводи у било какву везу са национализмом и тим и сличним паролама - саопштено је из ФК Жељезничар.

Припадници Центра јавне безбједности Источно Сарајево извршили су увиђај и истрага је у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана