Ispit sezone za rukometaše Borca

Dušan Repija
Ispit sezone za rukometaše Borca

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tela večeras (19 časova) dočekuju Vogošću u revanš meču četvrtfinala Kupa BiH, a ta utakmica praktično je najvažnija u sezoni, jer je odavno jasno da Banjalučani neće odbraniti titulu prvaka.

S toga im je najmasovnije takmičenje prilika da sezonu završe sa trofejom, a kako imaju odličan rezultat iz prvog meča (25:25), blagi su favoriti. Pogotovo što Vogošća u subotu igra meč sezone u Ljubuškom, gdje će u direktnom obračunu sa Izviđačem najvjerovatnije odlučiti o novom šampionu. Kako tajni između dva rivala nema, jer su samo ove sezone tri puta odmjerili snage, jedan od ključnih stvari biće voljni momenat.

- Želimo da ostvarimo bar minimalnu pobjedu sa kojom bi izborili plasman na finalni turnir. Neće biti mnogo iznenađenja i skrivanja, tako da slaviti onaj ko više bude želio pobjedu. Oni se sigurno neće unaprijed predati bez obzira na derbi sa Izviđačem, ali mislim da u "Boriku" niko ne može biti motivisaniji od nas iako su oni dokazali svoj kvalitet tokom cijele sezone - rekao je trener Borca Bojan Unčanin. 

On neće moći da računa na Deana Šešića, dok već duže vrijeme pauziraju Nemanja Bezbradica i Marko Komnenović, a pridružili su im se Armin Marić i Arsenije Bubić. Duško Hercehovac će biti u timu iako ima manjih problema.  Kapiten domaćih Đorđe Ćelić smatra da je Vogošća najuigraniji tim u BiH, pa ne može da izdvoji pojedinca od kojeg prijeti najveća opasnost.

- Mislim da će ovaj meč za nas biti teži nego prvi, osjećamo blagi pritisak, ali se nadamo dobroj partiji. Niko iz kluba nije podvukao da moramo stići do ovog trofeja, ali mi igrači osjećamo tu obavezu. Želimo da se odužimo navijačima, kojih je sve više na tribinama, za podršku tokom cijele sezone. Znamo čiji dres nosimo i nadamo se prvo prolasku na finalni turnir, a onda i trofeju - rekao je Ćelić.

Ostali parovi

Večeras će biti poznati svi učesnici finalnog turnira, koji bi trebalo da bude odigran na teritoriji Republike Srpske, a najvjerovatnije u Banjaluci, ukoliko RS BiH bude poštovao pravilo o "rotaciji" domaćinstava. Konjuj je jednom nogom među etiri najbolje ekipe jer u Kaknju brani 14 golova prednosti iz prvog meča. Jedini od osam klubova koji nije član Premijer lige Gračanica, pokušaće da nadoknadi minus dva gola iz Visokog (23:25), dok Zrinjski na gostovanje Izviđaču nosi dva gola viška (24:22). U ženskoj konkurenciji igraju "Mira - Dubica (38:33), Izviđač - Hadžići (34:24), Krivaja - Grude (21:35) i Goražde - Jedinstvo (16:34).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana