Испит сезоне за рукометаше Борца

Душан Репија
Испит сезоне за рукометаше Борца

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела вечерас (19 часова) дочекују Вогошћу у реванш мечу четвртфинала Купа БиХ, а та утакмица практично је најважнија у сезони, јер је одавно јасно да Бањалучани неће одбранити титулу првака.

С тога им је најмасовније такмичење прилика да сезону заврше са трофејом, а како имају одличан резултат из првог меча (25:25), благи су фаворити. Поготово што Вогошћа у суботу игра меч сезоне у Љубушком, гдје ће у директном обрачуну са Извиђачем највјероватније одлучити о новом шампиону. Како тајни између два ривала нема, јер су само ове сезоне три пута одмјерили снаге, један од кључних ствари биће вољни моменат.

- Желимо да остваримо бар минималну побједу са којом би изборили пласман на финални турнир. Неће бити много изненађења и скривања, тако да славити онај ко више буде желио побједу. Они се сигурно неће унапријед предати без обзира на дерби са Извиђачем, али мислим да у "Борику" нико не може бити мотивисанији од нас иако су они доказали свој квалитет током цијеле сезоне - рекао је тренер Борца Бојан Унчанин. 

Он неће моћи да рачуна на Деана Шешића, док већ дуже вријеме паузирају Немања Безбрадица и Марко Комненовић, а придружили су им се Армин Марић и Арсеније Бубић. Душко Херцеховац ће бити у тиму иако има мањих проблема.  Капитен домаћих Ђорђе Ћелић сматра да је Вогошћа најуигранији тим у БиХ, па не може да издвоји појединца од којег пријети највећа опасност.

- Мислим да ће овај меч за нас бити тежи него први, осјећамо благи притисак, али се надамо доброј партији. Нико из клуба није подвукао да морамо стићи до овог трофеја, али ми играчи осјећамо ту обавезу. Желимо да се одужимо навијачима, којих је све више на трибинама, за подршку током цијеле сезоне. Знамо чији дрес носимо и надамо се прво проласку на финални турнир, а онда и трофеју - рекао је Ћелић.

Остали парови

Вечерас ће бити познати сви учесници финалног турнира, који би требало да буде одигран на територији Републике Српске, а највјероватније у Бањалуци, уколико РС БиХ буде поштовао правило о "ротацији" домаћинстава. Коњуј је једном ногом међу етири најбоље екипе јер у Какњу брани 14 голова предности из првог меча. Једини од осам клубова који није члан Премијер лиге Грачаница, покушаће да надокнади минус два гола из Високог (23:25), док Зрињски на гостовање Извиђачу носи два гола вишка (24:22). У женској конкуренцији играју "Мира - Дубица (38:33), Извиђач - Хаџићи (34:24), Криваја - Груде (21:35) и Горажде - Јединство (16:34).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана