Institucije iza trke „Beograd Banjaluka“

Dušan Repija
Institucije iza trke „Beograd Banjaluka“

Banjaluka - Organizatori biciklističke trke „Beograd - Banjaluka“ dobili su podršku institucija kako Republike Srpske, tako i Srbije.

Na Međunarodnom sajmu sporta u Beogradu postignut je dogovor da Ministarstvo sporta Srbije bude mnogo jače nego do sada uključeno u organizaciju trke, čije će 12. izdanje od 27. do 29. aprila iduće godine prvi put biti održano u okviru prve kategorije, dakle, na njoj će učestvovati neke od najboljih ekipa svijeta poput Astane, Skaja, Movistara i drugih. Takav rasplet zainteresovao je Vanju Udovičića, koji je dao znak da će ministarstvo, kojem je on na čelu, pružiti nesebičnu podršku kako bi sa trke otišla najljepša moguća slika u svijet.

Sa predstavnicima Ministarstva Srbije razgovarao je pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS Dragan Jaćimović.

- Naše ministarstvo podržava ovu trku dugi niz godina, ali sada ćemo se potruditi da sve podignemo na još viši nivo. Trka je u našem izboru manifestacija koje su posebno važne, a raduje i podrška Srbije - rekao je Jaćimović.

Sve će ići mnogo lakše nakon što su biciklistički savezi RS i Srbije u Beogradu potpisali sporazum o saradnji, a veliku ulogu odigraće i Predstavništvo Srpske u Srbiji.

- Ovo je jedan od događaja koji zaslužuje sve pohvale i drago mi je što su vrhovi republika to prepoznali. Predstavništvo je bilo i biće podrška organizatoru, a sada kada je trka u prvoj kategoriji svi moramo da uložimo još više truda - rekao je direktor Predstavništva RS u Srbiji Mlađen Cicović.

Osim ministarstava, iza trke su stale i turističke organizacije RS i Srbije, turističke organizacije gradova domaćina i mnogo širi društveni subjekti nego do sada, uvidjevši šansu za promociju i razvoj.

Etape

Pošto je trka postala član prve kategorije, prvi put će biti etapna. Postoji mogućnost da umjesto dvije, budu održane tri etape, a organizator je u pregovoru sa potencijalnim gradovima domaćinima.

- Vjerujem da nećemo imati problema da pronađemo još dva grada domaćina, jer su svi svjesni kakav posao mogu da naprave - rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana