Iniću bokserom razbili nos

Siniša Kotaraš
Iniću bokserom razbili nos

Brčko - Rukometaši Lokomotive iz Brčkog fizički su napadnuti u Goraždu nakon utakmice 15. kola Premijer lige protiv istoimenog rivala.

Po završetku dramatične i neizvjesne utakmice jedan dio domaće publike, smješten odmah iza klupe Brčaka, fizički je nasrnuo na gostujuće rukometaše, došlo je i do razmjene udaraca, a najteže je prošao Milorad Inić koji je, nakon udarca “bokserom” od strane jednog bivšeg goraždanskog rukometaša, zadobio lakše povrede nosa. Srećom, policija i obezbjeđenje su brzo reagovali pa je izbjegnut i mnogo teži incident. Sve je počelo na pola minuta prije kraja, u momentu kada su se igrači Lokomotive imali loptu u svom posjedu i spremali se za napad.

- Pri neriješenom rezultatu, 23:23, vrijeme je zaustavljeno na 59:34 minute, a mi smo imali loptu. Dogovor je bio da je pokušamo da zadržimo što duže u našem posjedu i da tek na samom isteku vremena pokušamo da postignemo pogodak. Međutim, kada su sudije dale znak za nastavak igre, semafor je i dalje stajao, a na sve reakcije naše klupe, delegat Damir Gedžo iz Sarajeva je ostao nijem. Na kraju, uputili smo šut, nije nam sviran prekršaj, a domaćin je iz polukontre postigao pobjedonosni pogodak, nekih četiri ili pet sekundi nakon što je regularnih 60 minuta trebalo da se završi. Imamo snimak na kojem se sve to dobro vidi i koji dokazuje da smo drastično oštećeni - naglasio je predsjednik Lokomotive Goran Vasić.

Ogorčeni zbog svih ovih dešavanja, u Brčkom su se odlučili da upute i zvaničnu žalbu, uz predočenje svih dokaza koje posjeduju. Ona je juče (ponedjeljak) i zvanično proslijeđena u RS BiH i sada su na potezu organi saveza.

Ujedno, čelnici Lokomotive su se oglasili i zvaničnim saopštenjem.

- Imamo mladu ekipu, vrijednu, momke koji su čisti profesionalci, trenera koji je profesionalac, i sa svima smo spremni sportski da se nadmećemo. Argumentovano i u skladu sa propozicijama obratili smo se svim relevantnim organima saveza i institucijama države. Mulj u kojem se nalazi rukometni sport BiH ne daje za pravo nikome i nigdje kaubojsko ponašanje - stoji, između ostalog, u saopštenju Lokomotive.

Prijetnje i pištoljima?

Iako to čelnici Lokomotive nisu potvrdili, “Glas Srpske” nezvanično saznaje da je u Goraždu bilo i prijetnji vatrenim oružjem.

- Možda to Brčaci nisu ni vidjeli, ali pojedini “rukometni radnici” iz Goražda su, valjda da bi djelovali ozbiljnije i opasnije, javno pokazivali pištolje. Zato i ne čudi incident nakon utakmice koji se desio na tribini gdje sjede članovi i prijatelji kluba, te bivši igrači. Na navijačkoj tribini je bila paklena atmosfera, ali bez i jednog ružnog gesta prema gostima - istakao je očevidac događanja u Goraždu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana