Инђић наметнуо жесток ритам фудбалерима Слободе

Слободан Дакић
Инђић наметнуо жесток ритам фудбалерима Слободе

Мркоњић Град - Фудбалери прволигаша Републике Српске Слободе из Мркоњић Града почели су са неколико дана закашњења припреме за нову сезону.

Новом шефу стручног штаба Ђорђу Инђићу и његовим помоћницима Милораду Гламочаку и Марку Ђуровићу на прозивку су се одазвала 23 фудбалера. Међу њима су новајлије Душко Стевандић из бањалучког Борца, Александар Вребац из Крупе, Михајло Шиповац који је играо за Модричу и Борац из Шамца, те нападач Далибор Видовић који због радних обавеза није играо прошлу сезону.

Оправдано су изостали Чедомир Ћулум и Владимир Каралић који ће се екипи прикључити са даном закашњења.

Инђић истиче да је много промјена у играчком кадру, али да ће са три, четири квалитетна појачања Слобода имати респектабилан тим и у наредном шампионату.

- Са припремама се каснило неколико дана, али све ће бити надокнађено. Због тога ћемо радити по убрзаном плану. Првих десетак дана припрема тренираћемо три пута дневно. До 16. августа, када почиње фудбалско првенство Републике Српске, има довољно времена да сакупимо снагу и да што уиграније уђемо у битку за бодове. Уз постојећи играчки кадар екипу ћемо ојачати са још три, четири квалитетна фудбалера у везној, нападачкој и одбрамбеној линији. Као вицешампиони увијек имамо велике амбиције и зато морамо да имамо респектабилан састав - рекао је Инђић.

Планирано је да до почетка шампионата Слобода одигра пет, шест контролних мечева. Први тест биће 23. јула у Новом Граду са тамошњом Слободом.

Капитен екипе Драженко Милетић вјерује да ће Слобода и у наредном шампионату бити у врху табеле.

- Са играчким кадром са којим располажемо и са пар појачања имаћемо добар тим. Лига ће бити доста јака, али вјерујем да имамо квалитет за пласман у горњи дио табеле - рекао је Милетић.

Млади везиста Срђан Гверо истиче да је шеф стручног штаба Ђорђе Инђић од првог дана наметнуо оштар ритам рада.

- Морамо максимално добро да се припремимо, јер су из Премјер у Прву лигу испали Рудар Приједор и Леотар, а ту је још неколико екипа које ће јуришати на прво мјесто. Биће жестока борба и за останак у лиги. Наша је жеља да и у наредном шампионату будемо у врху табеле - рекао је Гверо.

Одласци

Екипа Слободе остала је без шест стандардних првотимаца. Душко Сакан  је отишао у Маестрал из Јајца, Синиша Радоја у Рудар Приједор, Бојан Кременовић, Михајло Савановић, Илија Даниловић и Предраг Зекановић у Борац Бањалука, док су због обавеза на факултету спријечени да тренирају Владан Грачанин и Огњен Јефтенић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана