Igrači redom otkazuju Vujoševiću

Glas Srpske
Igrači redom otkazuju Vujoševiću

Tuzla - Stanje u košarkaškoj reprezentaciji BiH pred odlučujuće kvalifikacione utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini daleko je od idiličnog, a razlog tome su otkazi velikog broja igrača.

Odranije nema Jusufa Nurkića, koji bojkotuje selekciju, a među posljednjima koji se neće pojaviti u timu koji će se suprotstaviti Francuskoj i Belgiji u posljednjem trećem FIBA prozoru su Nemanja Gordić i Džanan Musa. Osim njih dvojice, selektor Duško Vujošević neće moći da računa na Andriju Stipanovića, Miralema Halilovića, Milana Miloševića, Emira Sulejmanovića i Sanija Čamparu, što će otežati posao protiv kvalitetne selekcije “trikolora”, koja će u veoma jakom sastavu stići u Tuzlu. Direktor reprezentacije Siniša Kovačević u izjavi za federalne medije istakao je da će danas saopštiti razlog nedolaska Gordića, koji je navodno u Barseloni te se ne javlja nikome. Inače, Gordić se odazivao pozivima do sada, a igrajući za reprezentaciju doveo je u pitanje karijeru kada je slomio ruku na kvalifikacionoj utakmici sa Švedskom, pa ovo neodazivanje ne mora mnogo da čudi jer je veoma slaba komunikacija unutar KS BiH. Dok dio javnosti osuđuje Gordića, koji se nije oglasio u vezi sa nedolaskom, Musa je toga pošteđen, a o razlogu nedolaska oglasio se na “Fejsbuku”, gdje je naveo da mu je klub zabranio da se priključi selekciji. Mladog košarkaša izabrao je Bruklin kao 29. pika na NBA draftu, pa on mora da ostane u SAD najmanje do 1. jula, a susret sa “trikolorima” u Tuzli na rasporedu je 29. juna, a sa Belgijancima tri dana kasnije u gostima.

BiH se u kvalifikacionoj grupi E nalazi na trećem mjestu s istim brojem bodova kao i drugoplasirana Rusija. Prva je Francuska sa maksimalne četiri pobjede, dok je Belgija posljednja bez poraza.

Rikić pod znakom pitanja

Poslije velikog broja otkaza, Vujošević je naknadno pozvao košarkaša Igokee Roberta Rikića, čiji je nastup pod upitnikom jer još nije riješen njegov status kod FIBA pošto je u omladinskim selekcijama igrao za reprezentaciju Hrvatske, pa se čeka dozvola za nastup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana