Игор Јанковић нови тренер фудбалера Козаре: Циљ пласман у Лигу за првака

Дарко Пашагић
Игор Јанковић нови тренер фудбалера Козаре: Циљ пласман у Лигу за првака

Градишка - Управни одбор градишког прволигаша Козаре одлучио је да за новог шефа стручног штаба именује Игора Јанковића.

Као што је познато, челници овог клуба недавно су споразумно раскинули сарадњу са Вулетом Тривуновићем, јер наводно нису били задовољни резултатима које је овај тренер остварио у првом дијелу сезоне послије које су се Градишчани пласирали на пето мјесто.

- У редовима Козаре започео сам и играчку и тренерску каријеру и драго ми је што сам добио прилику да поново сједим на клупи “црвено-бијелих”. Није било много дилеме да ли да прихватим или да одустанем, јер ме за овај клуб вежу најљепше успомене. У Градишци сам и постигао највеће резултате, био пионирски и кадетски првак БиХ - истакао је Јанковић.

Са управом се брзо договорио и сарадња је потписана на двије године.

- Пред мене је постављен јасан циљ, а то је да се пласирамо у Лигу за првака. Њега морамо остварити у првих шест прољећних кола и вјерујем да ћемо успјети - наставио је Јанковић.

Познато му је да су сви играчи под уговором, али ће ипак играчки кадар ојачати.

- Омладинска школа Козаре добро ради, зато ћемо тежити да афирмишемо што више младих играча. Из те базе у наредним годинама желимо да Градишчане вратимо у сам врх фудбала Републике Српске, а у догледно вријеме сигурно ћемо напасти Премијер лигу. Доводићемо искључиво млађе играче, који би у наредним годинама у Козари требало да сазру и тек онда покажу прави квалитет - истакао је Јанковић.

Још није познато ко ће с њим бити у стручном штабу овог прволигаша, док би припреме за наставак сезоне требало да почну 21. јануара.

- Већ је познато да нећемо никуда из Градишке. Надам се да ће нам временске прилике ићи наруку и да ћемо тренирати на нашем стадиону. Уколико тако не буде, мораћемо да потражимо неки терен са пластичном подлогом, а дио рада бисмо у том случају обављали и у салама. Планирано је да одиграмо пет, шест контролних сусрета, а веома брзо знаћемо имена ривала - додао је Јанковић.

Стижу паре из Пуле

У првом кварталу идуће године Козара очекује 240.000 марака из Пуле од Истре 1960 за трансфер Дејана Максимовића (22) који је прошле сезоне потписао први професионални уговор са хрватским прволигашем. Тешка борба за исплату средстава завршила је у Дисциплинском одјељењу УЕФА које је пресудило у корист Козаре. О томе је обавијештен Фудбалски савез Хрватске, док у Козари вјерују да Истра 1960 неће добити лиценцу за идућу такмичарску сезону док не измири обавезе према Градишчанима.

 

“Соколови”

Име Игора Јанковића је у посљедње вријеме повезивано и са клупом Славије, али се овај 38-годишњи стручњак одлучио за Козару.

- Имао сам неколико разговора са челницима “соколова” који су били јако коректни. Ипак сам се одлучио за Градишку. Ту сам рођен, ту ми је породица и једноставно нисам од оних који воле пуно путовати - нагласио је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана