Igor Aničić vjeran Leotaru

Čedomil Mucović
Igor Aničić vjeran Leotaru

Trebinje - Igor Aničić, koji je u protekloj sezoni postigao deset golova, potpisaće sa premijerligašem Leotarom novi ugovor, potvrđeno je juče "Glasu Srpske" u upravi trebinjskog premijerligaša.

- Čuo sam se sa Aničićem i postigli smo dogovor da i sljedeće godine igra u našem timu. Imao je ponude iz Kazahstana i Belgije, ali nije uspio da završi posao. Pristao je da ostane na "Policama", a sa njim ćemo što prije da sjednemo i porazgovaramo o višegodišnjem ugovoru, jer je dokazao svoju klasu i potvrdio da je jedan od najboljih napadača Leotara u novijoj istoriji - rekao je sportski direktor Leotara Željko Radović.

Aničić je golgeterski eksplodirao u drugoj polusezoni, kada je postigao osam golova. U prvoj polusezoni je kod Bogdana Koraka bio odstranjen iz takmičarske ekipe, što ga je moglo koštati ostanka u Leotaru. Međutim, Željko Radović, koji je pola godine dijelio svlačionicu sa njim, znao je o kakvom je igraču riječ i njegov prvi potez kada je imenovan za sportskog direktora bilo je zadržavanje 23-godišnjeg napadača.

- Znao sam da Aničić ima kvalitet i da njegovo fudbalsko znanje nije sporno. Specifična je ličnost i treba znati sa njim postupati. Kada je zadovoljan, pokazuje sav svoj talenat. Od njega očekujemo da i u sljedećoj sezoni bude jedan od najboljih strijelaca u prvenstvu, a i on je svjestan da mu Leotar može biti odskočna daska za neki veći klub - dodao je Radović.

Pojačanja

Sportski sektor Leotara je veoma aktivan ovih dana, jer privode kraju pregovore sa potencijalnim pojačanjima.

- U pregovorima smo sa velikim brojem igrača, ali nećemo moći sve da ih dovedemo. Već je poznato da smo zainteresovani za Dejana Kojića, Vučinu Šćepanovića, Sašu Kajkuta, Šabana Pehilja, a uspostavili smo kontakte i sa nekoliko fudbalera koji su igrali u Superligi Srbije i za dva, tri dana ćemo konkretno moći da kažemo o kojim igračima se radi. Mnogo igrača nam se nudi, ali želimo naprije da realizujemo neke naše želje - naglasio je Radović i dodao da je trener Borče Sredojević prozivku zakazao za 27. jun.

Ispisnice su za sada uzeli samo Brazilac Žunior Souto, koji će igrati u hrvatskom Solinu i Geršon Akufo iz Gane, koji se vratio u domovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana