Igokei prvi “Delibašić”

Milan Zubović
Igokei prvi “Delibašić”

Laktaši - Košarkaši Igokee odbranili su trofej pobjednika Kupa BiH, koji od ove godine nosi ime proslavljenog košarkaša Mirze Delibašića. U finalnom susretu na svom terenu pobijedili su Sparse rezultatom 78:63, i tako stigli do sedmog pehara ovog takmičenja u svojoj istoriji.

Samo u prvoj četvrtini gosti su uspješno parirali domaćinu, čak nekoliko puta bili u vođstvu, ali jednostavno nisu izdržali jer učesnik ABA lige ima kvalitetniji sastav od člana drugoligaškog društva na Jadranu. Domaćin je susret otvorio trojkom Save Lešića, a Sarajlije uzvratile sa četiri poena, da bi ponovo Lešić pogodio trojku i njegov tim napravio seriju 7:0, što je primoralo trenera gostiju Marka Trbića da zatraži tajm-aut sredinom perioda. To je probudilo njegove igrače, koji su odgovorili sa 9:0, a seriju je trojkom prekinuo Đorđe Milošević. Ipak, gosti su ponovo prešli u vođstvo, da bi sa prednošću od dva poena domaći tim otišao na prvi pauzu nakon što je Danilo Anđušić pogodio za tri poena.

Poslije rezultatske klackalice u prvim minutima druge četvrtine Igokea je na krilima Marka Lukovića prvi put povela sa dvocifrenom razlikom i u 15. minutu na semaforu je pisalo 35:25, a najveća prednost bila je pri rezultatu 40:25 nekoliko minuta kasnije. Tu prednost domaćin je kontrolisao do kraja i s ugodnih plus 13 otišao na veliki odmor. Prvi dio trećeg perioda bio je izuzetno neefikasan i obje ekipe zajedno su postigle tek devet poena više zbog lošeg napada nego dobrih odbrana, a to je išlo naruku domaćinu. Ipak, pred kraj su se raspucali, a gosti su smanjili prednost pred početak posljednjeg perioda.

Sa pet vezanih poena gosti su otvorili posljednji period, ali se domaćin vrlo brzo sabrao i za kratko vrijeme vratio dvocifrenu prednost na svoju stranu. Kada je Anđušić odigrao alej-ap za Latavijusa Vilijamsa četiri minuta prije kraja bilo je jasno da će trofej ostati u Laktašima, a rezultat je glasio 71:56.

U polufinalnom odmjeravanju snaga Aleksandrovčani su bili bolji od Mladosti iz Mrkonjić Grada, protiv koje nisu imali posebnih problema i slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 93:56, a na ovom meču debitovao je mladi plejmejker Novak Musić, dok se na teren vratio i krilni centar Vilijams, koji se oporavio od povrede. Sarajlije su u polufinalu bile bolje od Zrinjskog sa 79:64.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana