Игокеи први “Делибашић”

Милан Зубовић
Игокеи први “Делибашић”

Лакташи - Кошаркаши Игокее одбранили су трофеј побједника Купа БиХ, који од ове године носи име прослављеног кошаркаша Мирзе Делибашића. У финалном сусрету на свом терену побиједили су Спарсе резултатом 78:63, и тако стигли до седмог пехара овог такмичења у својој историји.

Само у првој четвртини гости су успјешно парирали домаћину, чак неколико пута били у вођству, али једноставно нису издржали јер учесник АБА лиге има квалитетнији састав од члана друголигашког друштва на Јадрану. Домаћин је сусрет отворио тројком Саве Лешића, а Сарајлије узвратиле са четири поена, да би поново Лешић погодио тројку и његов тим направио серију 7:0, што је приморало тренера гостију Марка Трбића да затражи тајм-аут средином периода. То је пробудило његове играче, који су одговорили са 9:0, а серију је тројком прекинуо Ђорђе Милошевић. Ипак, гости су поново прешли у вођство, да би са предношћу од два поена домаћи тим отишао на први паузу након што је Данило Анђушић погодио за три поена.

Послије резултатске клацкалице у првим минутима друге четвртине Игокеа је на крилима Марка Луковића први пут повела са двоцифреном разликом и у 15. минуту на семафору је писало 35:25, а највећа предност била је при резултату 40:25 неколико минута касније. Ту предност домаћин је контролисао до краја и с угодних плус 13 отишао на велики одмор. Први дио трећег периода био је изузетно неефикасан и обје екипе заједно су постигле тек девет поена више због лошег напада него добрих одбрана, а то је ишло наруку домаћину. Ипак, пред крај су се распуцали, а гости су смањили предност пред почетак посљедњег периода.

Са пет везаних поена гости су отворили посљедњи период, али се домаћин врло брзо сабрао и за кратко вријеме вратио двоцифрену предност на своју страну. Када је Анђушић одиграо алеј-ап за Латавијуса Вилијамса четири минута прије краја било је јасно да ће трофеј остати у Лакташима, а резултат је гласио 71:56.

У полуфиналном одмјеравању снага Александровчани су били бољи од Младости из Мркоњић Града, против које нису имали посебних проблема и славили убједљиву побједу резултатом 93:56, а на овом мечу дебитовао је млади плејмејкер Новак Мусић, док се на терен вратио и крилни центар Вилијамс, који се опоравио од повреде. Сарајлије су у полуфиналу биле боље од Зрињског са 79:64.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана