Игокеа жели да игра Лигу БиХ

Милан Зубовић
Игокеа жели да игра Лигу БиХ

Лакташи - Кошаркашки клуб Игокеа има намјеру да игра завршницу првенства БиХ иако је раније одлучено да пропусти ову сезону.

Велика прашина дигла се пред почетак сезоне око наступа александровачке екипе у Лиги БиХ јер су поједини чланови Управног одбора Кошаркашког савеза БиХ раније донијели одлуку да шампион мора играти првенство без обзира на то у којем међународном такмичењу још наступа. Ипак, Игокеа је изгубила финале плеј-офа од Зрињског и није шампион тако да њу та одлука није дотицала, а у правилнику нигдје није писало да учесник АБА лиге мора играти и лигашки дио првенства. То је навело челнике јединог АБА лигаша из БиХ да одустану од такмичења и у Лиги за првака којој су се раније редовно придруживали, а сада имају жељу да поново буду дио завршног дијела.

- План прије сезоне био је да Игокеа игра завршницу и то хоћемо да испоштујемо. Неке ствари које су се десиле прије почетка сезоне, о којима јавност све зна довеле су до ове ситуације која није у интересу кошарке. Сада, правно гледајући, Игокеа би требало да буде кажњена, а с друге стране на сваку одлуку можемо се жалити и добити спор јер правилници нису донесени на вријеме и у складу са статутом КС БиХ - изјавио је тим менаџер Игокее Синиша Ковачевић.

Вјерује да је дијалог и компромис могуће остварити нарочито након промјена у руководству Савеза.

- Да не би улазили у беспотребне бирократске проблеме наредних дана обавићемо разговор са свим члановима управног одбора КС БиХ и изнијети наше приједлоге. Вјерујемо да ће они имати слуха и прихватити компромис. Обављајући и функцију у Савезу знам да је послије доласка Мирзе Телетовића на мјесто предсједника много другачија ситуација. Знам да се са њим може сјести и причати о свему и да ће он урадити све што је у интересу кошарке - изјавио је Ковачевић који у КС обавља функцију директора репрезентације.

Слична ситуација десила се и у рукомету гдје је Извиђач који је играо регионалну СЕХА лигу одбио да игра утакмице лигашког дијела првенства БиХ и послије доста расправе одлучено је да се прикључи у плеј-офу.

Стиже Цедевита

Наредни меч у АБА лиги Игокеа ће играти сутра против Цедевите на свом терену, а послије 17. кола држи девето мјесто на табели са шест побједа и 11 пораза док су иза ње Олимпија, Задар и Крка са по побједом мање и неуспјехом више, а испред Цибона, ФМП и Морнар са скором 7-10.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана