Igokea vraća Borac u ABA

Milan Zubović
Igokea vraća Borac u ABA

Banjaluka - Saradnja između košarkaških klubova Igokea i Borac, koja je najavljena prije nekoliko sedmica, uskoro bi trebalo da bude realizovana.

Predstavnici dva kluba razgovarali su o mogućnostima i načinu saradnje u narednom periodu, čiji bi konačan cilj bio povratak banjalučkog tima u regionalnu ABA ligu, ali u njen drugi razred.

- Održali smo drugi sastanak sa predstavnicima OKK Borac. Ovo je prva uprava Borca koja je iznijela realnu činjenicu da je Borac došao na te grane, na kojima je sada, zbog svojih prethodnih uprava, a ne zbog toga što ga je uništila Igokea. Ljudi iz uprave su spremni da sarađuju i razumiju košarku na pravi način, tako da ćemo pronaći zajednički interes. Igokea može i hoće da pomogne Borcu, a na narednim sastancima ćemo vidjeti kako ćemo tačno saradnju sprovoditi. U principu, konačni cilj je vraćanje Borca u društvo ABA ligaša - izjavio je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Ipak, put do Druge ABA lige je izuzetno težak i dug. Da bi stigao do nje, Borac bi prvo trebalo da postane šampion Republike Srpske i tako izbori nastup u Ligi BiH, te dođe do same završnice i onda stekne pravo nastupa. Da su pregovori započeli, potvrdio je i direktor Borca Tibor Florjan.

  • Tek smo počeli da pričamo o sportskim temama kako bismo dalje radili i ništa još nije formalizovano. Otvoreni smo za saradnju, ne samo sa Igokeom, već i sa ostalim klubovima, ali treba imati u vidu da je ekipa iz Aleksandrovca tri lige iznad nas. Sva priča o saradnji je povezana sa sportom i razvojem košarke, iz čega samo možemo da napravimo nešto dobro - kazao je Florjan.

Trener iduće sedmice

Borac je prošle sezone igrao finale plej-ofa Prve lige Republike Srpske, a goruće pitanje je imenovanje trenera.

- To je problem koji prvo moramo riješiti. Razmišljamo o nekim imenima, ali je teško naći pravo rješenje, odnosno nekoga ko će to obavljati kao profesionalac, a ne da mu to bude dodatni posao. Vjerujem da će to biti riješeno u prvoj sedmici avgusta, što je krajnji rok - kazao je Florjan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana