Игокеа враћа Борац у АБА

Милан Зубовић
Игокеа враћа Борац у АБА

Бањалука - Сарадња између кошаркашких клубова Игокеа и Борац, која је најављена прије неколико седмица, ускоро би требало да буде реализована.

Представници два клуба разговарали су о могућностима и начину сарадње у наредном периоду, чији би коначан циљ био повратак бањалучког тима у регионалну АБА лигу, али у њен други разред.

- Одржали смо други састанак са представницима ОКК Борац. Ово је прва управа Борца која је изнијела реалну чињеницу да је Борац дошао на те гране, на којима је сада, због својих претходних управа, а не због тога што га је уништила Игокеа. Људи из управе су спремни да сарађују и разумију кошарку на прави начин, тако да ћемо пронаћи заједнички интерес. Игокеа може и хоће да помогне Борцу, а на наредним састанцима ћемо видјети како ћемо тачно сарадњу спроводити. У принципу, коначни циљ је враћање Борца у друштво АБА лигаша - изјавио је спортски директор Игокее Павле Ћоровић.

Ипак, пут до Друге АБА лиге је изузетно тежак и дуг. Да би стигао до ње, Борац би прво требало да постане шампион Републике Српске и тако избори наступ у Лиги БиХ, те дође до саме завршнице и онда стекне право наступа. Да су преговори започели, потврдио је и директор Борца Тибор Флорјан.

  • Тек смо почели да причамо о спортским темама како бисмо даље радили и ништа још није формализовано. Отворени смо за сарадњу, не само са Игокеом, већ и са осталим клубовима, али треба имати у виду да је екипа из Александровца три лиге изнад нас. Сва прича о сарадњи је повезана са спортом и развојем кошарке, из чега само можемо да направимо нешто добро - казао је Флорјан.

Тренер идуће седмице

Борац је прошле сезоне играо финале плеј-офа Прве лиге Републике Српске, а горуће питање је именовање тренера.

- То је проблем који прво морамо ријешити. Размишљамо о неким именима, али је тешко наћи право рјешење, односно некога ко ће то обављати као професионалац, а не да му то буде додатни посао. Вјерујем да ће то бити ријешено у првој седмици августа, што је крајњи рок - казао је Флорјан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана