Igokea traži prve bodove u Zagrebu

Milan Zubović
Igokea traži prve bodove u Zagrebu

Laktaši - Priliku za prvi trijumf u novoj sezoni ABA lige košarkaši Igokee imaće večeras od 18 časova kada u drugom kolu gostuju Ciboni.

Aleksandrovčani su poraženi u prvom kolu od Mege pred svojima navijačima i na put za Zagreb otišli su bez zvučnog pojačanja Orlanda Džonsona sa kojim je raskinuta saradnja zbog njegove nedovoljne fizičke spremnosti pa će na bekovskoj poziciji više do izražaja doći starosjedioci Vuk Radivojević i Đorđe Milošević. Ekipa Nenada Trajkovića pokušaće da prekine lošu seriju u “Draženovom domu” gdje je vezala tri neuspjeha i posljednji put slavila marta 2015, a prošle sezone “pala” u neizvjesnoj završnici. Do sada su odigrali sedam mečeva na kojima su gosti tri puta slavili.

- Cibona je pokazala kvalitet protiv Crvene zvezde koju je namučila u prvom kolu i sastavljena je od iskusnih igrača koje sa klupe dobro vodi trener Ivan Velić. Znaju da promene ritam pa u odbrani igraju zonu, zonski presing ili meč ap zonu čime znaju da poremete napad protivnika. Obavili smo skauting i jedino što može da nas iznenadi je novi igrač Džeferson koji je nedavno stigao, a izuzetno je kvalitetan. Pripremićemo iznenađenja za njih da bismo ispravili ono što smo pokvarili na domaćem terenu - rekao je Trajković.

Povratnik u redove Igokee i ABA ligu Filip Adamović vjeruje da mogu do trijumfa na teškom gostovanju u Zagrebu gdje se nekada radovao trijumfu.

- Očekujem da damo sve od sebe i da se poslije utakmice možemo pogledati u ogledalo, a da ništa ne zamjerimo. Pobjedu ne možemo obećati, ali veliku borbu možemo. Cibona igra na domaćem terenu i njoj dajemo ulogu favorita, ali naš cilj je jasan. Idemo u Zagreb da dobijemo utakmicu - rekao je Adamović.

Zagorac donio pobjedu

Predvođen Radom Zagorcem Partizan je pobijedio Olimpiju sa 82:79, a krilni košarkaš postigao je 26 poena čime je bio najzaslužniji za drugu pobjedu svoje ekipe ove sezone. Ostali rezultati drugog kola: Zadar - Cedevita 85:95, Mega - FMP 89:61. Budućnost - Crvena zvezda, Krka - Mornar (igrano sinoć).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana