Igokea slavila u Širokom

Milan Zubović
Igokea slavila u Širokom

BANjALUKA – Pobjedom u gostima nad Širokim u drugoj finalnoj utakmici plej-ofa BiH košarkaši Igokee izjednačili su na 1:1 u pobjedama.

Tako su Aleksandrovčani vratili "brejk" koji su Širokobriježani napravili u prvom meču u Laktašima. Izabranici Slobodana Klipe prikazali su se mnogo bolje nego u prvom susretu, iako su sada bili oslabljeni neigranjem Čedomira Vitkovca koji se još oporavlja od operacije slijepog crijeva, kao i Žarka Rakočevića koji je otputovao kući zbog smrtnog slučaja u porodici. Bio je ovo prvi trijumf Aleksandrovčana u Širokom Brijegu poslije tri godine i polufinala plej-ofa 2008. godine kada ih je vodio Drago Karalić. Pomoćni trener Igokee Dragan Bajić bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe i smatra da ključ uspjeha bio u dobroj odbrani.

- Želio bih pohvaliti publiku jer nije bilo nijedne uvrede na naš račun. Kada je utakmica u pitanju nama je bilo teško vratiti se poslije poraza u Laktašima mada smo našli snage i uspjeli smo odigrati dobru odbranu u kojoj smo "miksali" zonu i "čovjeka" pa se domaćin nije našao u tome. Kada smo poveli sa 11 razlike pala nam je koncentracija i dozvolili smo protivniku da se vrati u utakmicu. Sad kada je 1:1 u pobjedama ne bih rekao da smo u prednosti jer je i Široki imao prednost poslije prve utakmice pa je sada izgubio. Opuštanja nema i samo sa zalaganjem kao u ovoj utakmici možemo doći do trijumfa u trećoj utakmici - izjavio je Bajić.

U prvom poluvremenu vođena je velika bitka i na veliki odmor otišlo se sa izjednačenim rezultatom (30:30). Gosti su sredinom treće četvrtine poveli sa 12 poena razlike (47:35), ali se Široki vratio u susret serijom 10:2 (45:49). Nebojša Joksimović i Marko Đerasimović s dvije vezane trojke opet donose Igokei veću prednost (56:63). Tada je Široki u igri držao Vedran Morović trojkama sa osam metara, ali je postao tragičar u posljednjem minutu. Igokea je vodila sa 72:68 40 sekundi do kraja meča kada je Joksimović promašio dva slobodna bacanja, a Morović u polukontri bacio loptu u noge Šimi Špralji i tu je bio kraj za domaćina. Centar Aleksandrovčana Donel Harvi ostvario je dabl-dabl učinka sa 17 poena i 14 skokova, dok je Brajan Čejs odigrao katastrofalnu utakmicu jer je promašio svih sedam šuteva za tri poena a uz to je imao i sedam izgubljenih lopti.

Sljedeća utakmica na rasporedu je utorak u Laktašima.

***********

ŠIROKI 70

IGOKEA    76

(18:15, 12:15, 16:21, 24:25)

Dvorana: "Pecara" u Širokom Brijegu.

Gledalaca: 4.000.

Sudije: Petar Obradović (Čapljina), Ademir Zurapović (Tuzla), Bojan Jovanić (Banjaluka).

ŠIROKI: Štemberger 7, Planinić 6, Pilepić 10, Naletilić 1, Bilinovac, Ramljak 3, Peršić, Špralja, Šakić 16, Barać, Morović 13, Grgat 14. Trener: Ivan Velić.

IGOKEA: Đerasimović 10, Dozet 7, Đurica 3, Nađfeji 9, Chase 10, Pantić 12, Šutulović, Joksimović 6, Florens 2, Harvi 17. Trener: Slobodan Klipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana